Regina Elisabeta, umilită de studenții din Marea Britanie. Ce au îndrăznit să îi facă

Regina Elisabeta, umilită de studenții din Marea Britanie. Ce au îndrăznit să îi facă
Regina Elisabeta, umilita de studentii din Marea Britanie

Situație incredibilă la un colegiu de-al Universității Oxford din Marea Britanie. Ce au îndrăznit să îi facă studenții reginei Elisabeta a II-a. Avocata facultății a intevenit imediat, iar subiectul a apărut în presa internațională. Despre ce este vorba, de fapt. Monarhului nu îi va conveni.

Regina Elisabeta, umilită de studenții din Marea Britanie

Umilință totală pentru regina Elisabeta a II-a. Monarhul britanic a fost înlăturat de la Universitatea Oxford. De fapt, este vorba despre un portret de-al reginei pe care studenții unui colegiu de-al prestigioasei universități l-au scos din sala lor de întruniri.

Motivul este unul incredibil. Potrivit celor de la BBC, tinerii Colegiului Magdalen Middle Common Room consideră că imaginea reprezintă „istorie colonială recentă”. Surpriza a venit din partea conducerii colegiului, care le susține libertatea de exprimare.

Președintele Magdalen a declarat că decizia a fost una pentru studenți, nu pentru colegiu. BBC a contactat grupul de studenți pentru comentarii. Potrivit procesului-verbal al ședinței comitetului MCR de luni, moțiunea a fost depusă într-un efort de a face camera comună mai primitoare. În urma voturilor exprimate, 10 studenți au fost pro, 2 tineri au fost împotrivă, iar 5 s-au abținut.

„Pentru unii studenți, descrierile monarhului și ale monarhiei britanice reprezintă istoria colonială recentă”. Un membru, al cărui nume a fost reținut în procesul-verbal, a declarat că „efectiv„ anulează ”Regina” a trimis un „mesaj grav care va înfuria cu siguranță”, în timp ce altul a spus: „Nu suntem capabili să anulăm Regina. spațiul nostru comunal și făcând oamenii să se simtă bineveniți „.

Ce spune avocatul colegiului despre înlăturarea portretului reginei

Avocatul Dinah Rose, care a fost numit președintele Colegiului Magdalen anul trecut, a subliniat că studenții nu erau reprezentanți ai colegiului, dar le-au susținut dreptul la „liberă exprimare și dezbatere politică”. Într-o serie de tweet-uri, ea a spus:

„Acum câțiva ani, în jurul anului 2013, au cumpărat o copie a unei fotografii a reginei pentru a-și decora camera comună. Au votat recent pentru a-l elimina. Ambele decizii sunt propriile lor, nu ale colegiului. A fi student înseamnă mai mult decât a studia. Este vorba de explorarea și dezbaterea ideilor. Este uneori despre provocarea generației mai în vârstă. Se pare că nu este atât de greu de făcut în zilele noastre.”

Ministrul Educației, Gavin Williamson, a afirmat că înlăturarea portretului este „pur și simplu absurdă. Regina este conducătorul statului și un simbol a ceea ce este mai bun în Marea Britanie”.

Pe site-ul Colegiului Magdalen, grupul Middle Common Room se descrie ca fiind „una dintre cele mai mari comunități de absolvenți ai colegiilor tradiționale Oxford„. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI