Regina Elisabeta și-a pierdut tronul! Ce se întâmplă în familia regală a Angliei

Regina Elisabeta și-a pierdut tronul! Ce se întâmplă în familia regală a Angliei

Barbados, o țară insulară din Caraibe a anunțat că se va elibera de sub Coroana britanică, urmând să devină republică, până la finele lui noiembrie 2021, după ce un divorț constituțional a fost declarat marți de guvernatoarea generală a insulei, pe nume Sandra Manson, într-un discurs pe care aceasta l-a susținut la începutul sesiunii parlamentare, relatează AFP.

Regina Elisabeta și-a pierdut tronul!

”Obţinându-şi independenţa acum peste o jumătate de secol, ţara noastră nu poate avea nicio îndoială cu privire la capacităţile sale de a se autoguverna”, a precizat Mason, care se exprima în capitală, la Bridgetown.

”A venit timpul să spunem un adevărat adio trecutului nostru colonial. Locutorii Barbados vor un stat Barbados”, a subliniat reprezentanta oficială pe insulă a reginei Angliei.

Astfel, Elizabeta a II-a îşi va pierde, astfel, suveranitatea asupra unuia dintre ultimele regate ale Commonwealthului, foste colonii britanice ce au devenit independente. Contactat la Londra cu privire la acest subiect, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a spus că această decizie le revine ”autorităţilor şi populaţiei din Barbados”. Barbados, considerată perla turistică a Antilelor Mici, este foarte frecventată de înalta societate anglo-saxonă. Insula, care are o suprafaţă de doar 430 de kilometri pătraţi, avea 287.000 de locuitori în 2019, conform Băncii Mondiale (BM).

Date despre insula Barbados

Barbados este o țară insulară situat între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic. Aceasta face parte din Antilele Mici.

De menționat este că primii locuitori din Barbados erau amerindieni nomazi și trei valuri au imigrat pe drumul către America de Nord. Primul val a fost format de un grup de agricultori, pescari și olari. Ei au ajuns în canoe din valea fluviului Orinoco, în Venezuela, în jurul anului 350. Iar populația arawak a fost al doilea grup care a migrat dinspre America de Sud în anul 800. În secolul al XIII-lea, caraibienii au venit dinspre America de Sud în al treilea val de imigranți deplasând astfel cele două populații anterioare și trăind izolați pe insulă.

Barbados este și insula cea mai estică a arhipelagului Antilele Mici din Oceanul Atlantic. Spre deosebire de celelalte insule vecine, Barbados nu are origine vulcanică, ci o ieșire la suprafața mării a unor munți calcaroși, submarini. De asemenea, punctul cel mai înalt al platoului calcaros al insulei este Mount Hillaby, care are altitudinea de 336 m. De Barbados mai aparține și insulița din apropiere, Culpepper Island.

Insula Barbados are o climă tropicală, cu o temperatură medie anuală de 26 °C. Precipitații abundente există numai în anotimpul ploios. Acest anotimp ploios durează din mai până în octombrie, atunci când ating în regiunile centrale mai înalte de pe insulă o valoare de 2.000 mm. C

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI