Regina Elisabeta, jefuită la Palatul Buckingham. Cum a fost posibil așa ceva

Regina Angliei a rămas fără medalii și fotografii

Când ești Regina Angliei în mod normal, ar trebui să ai lâgă tine oameni de încredere. De la majordomi și până la cei ce se ocupă cu lucrurile de zi cu zi. Din păcate statutul nu a ferit-o pe Regina Angliei de hoți.

Regina Angliei a rămas fără medalii și fotografii

Conform celor de la BCC, recent a relatat despre o stiuație la care nimeni nu se aștepta. Conform acestora, un asistent de catering de la Palatul Buckingham ar fi furat medalii și fotografii din reședința reginei. Angajatul cu pricina, în vârstă de 37 de ani, a pledat vinovat la Curtea Magistraților din Westminster pentru trei acuzații de furt.

Conform datelor de la dosar angajatul ar fi făcut furtul între 11 noiembrie 2019 și 7 august 2020, la reședința Majestății Sale, Regina Angliei. Sursele spun că poliția britanică a găsit o cantitate semnificativă de articole furate din Palatul Buckingham. Canto, din Scarborough, North Yorkshire, va fi condamnat la Southwark Crown Court la o dată ulterioară.

În timpul pandemiei Covid-19, rolul lui Canto a fost acela de a face curat în birourile din Palatul Buckingham, ce-i aparțin Majestății Sale, Regina Angliei. Acestă poziție i-au oferit accesul și la alte zone la care nu i s-ar fi acordat în mod normal accesul, spun sursele. Nu știm dacă Regina Angliei a aflat despre eveniment, dar ce este cert, este faptul că tânărul riscă închisoarea.

Valoarea furtului depășește 100.000 de lire sterline

Unele dintre bunurile furate, în valoare de între 10.000 și 100.000 de lire sterline, au fost listate spre vânzare pe eBay, a declarat procurorul Simon Maughan. Un total de 37 de articole din bunurile Majestății sale Regina Angliei au fost oferite spre vânzare.

Multe dintre ele erau mult sub valoarea lor reală, Canto câștigând 7.741 de lire sterline, după vânzare. Un element a fost un album foto de la un banchet la care a participat Regina Angliei, dar și cu vizita președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, în valoare de 1.500 de lire sterline.

Oficialii poliției spun că angajatul a mai furat și fotografii oficiale. Unele dintre acestea erau cu semnătura ducelui de Sussex și ale ducelui și ducesei de Cambridge. Aproximativ 77 de articole au fost luate din magazinul palatului, în timp ce altele au fost furate din locuri precum dulapuri pentru personal, magazinul Queen’s Gallery și magazia ducelui de York.

Hoțul a mai recunoscut și furtul unei medalie ”Companion of Bath” aparținând Maestrului Gospodăriei. Respectiva medalie a fost vândută online pentru 350 de lire sterline. Judecătorul de district Alexander Jacobs l-a eliberat Canto pe cauțiune condiționată. DUpă ce va fi judecat procesul, tânărul riscă o pedeapsă cu închisoare, de cel puțin 5 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI