Regina Elisabeta, decizie radicală după acuzațiile lui Meghan Markle de rasism. Ce face acum

Regina Elisabeta, decizie radicală după acuzațiile lui Meghan Markle de rasism. Ce face acum
Prima decizie a Reginei Elisabeta după acuzațiile de rasism ale lui Meghan Markle

Cele mai mari temeri ale Casei Regale Britanice s-au concretizat. Meghan Markle și prințul Harry au făcut dezvăluiri grele despre perioada pe care au petrecut-o la Palatul Regal. Meghan a avut gânduri negre, afirmând că a fost la un pas de sinucidere. În plus, a spus că un membru al Casei regale era îngrijorat și de culoarea pielii copilului ei cu Ducele de Sussex. A refuzat să-l numească, pentru a proteja imaginea coroanei. Reacția Reginei Elisabeta a II-a la auzul acestor informații.

Acuzațiile de rasism formulate de Meghan Markle au avut impact. Regina Elisabeta a II-a a luat o decizie importantă

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii urmează să numească un ofițer pentru diversitate cu puteri extinse care să supervizeze modernizarea monarhiei, ca urmare a acuzațiilor de rasism formulate la adresa familiei regale de către prințul Harry și Meghan Markle, în cadrul interviului oferit realizatoarei TV Oprah Winfrey. Măsura este doar una dintr-o serie de acțiuni planificate ca parte a efortului de reformare, conform publicației The Mail on Sunday.

Angajații palatului vor participa la cursuri de „ascultate și învățare” cu mai mulți instructori, iar membrii familiei regale vor „cere păreri independente” cu privire la o mai bună incluziune a minorităților etnice, persoanelor cu dizabilități și a celor din comunitatea LGBT.

„Avem deja politicile, procedurile și programele însă nu am văzut progresul pe care ni l-am dori și acceptarea că trebuie făcute mai multe. Putem mereu să ne îmbunătățim”, a declarat o sursă din cadrul palatului regal pentru sursa numită anterior. Aceasta a devoalat că eforturile sunt susținute pe deplin de familia regală.

Nu este vorba de suverană sau despre soțul acesteia

Numirea unui ofițer pentru diversitate vine după interviul uimitor acordat de prințul Harry și soția Meghan Markle în care actrița a acuzat familia regală că a discutat despre ce culoare va avea pielea fiului lor, Archie. Markle nu a făcut publică identitatea celui care a adus în discuție acest subiect, însă Oprah a clarificat ulterior că nu este vorba despre regina Elisabeta sau de soțul ei, prințul consort Philip.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI