Regina Elisabeta a dat vestea cea mare pentru britanici. E oficial, a vrut să se afle

Regina Elisabeta a dat vestea cea mare pentru britanici. E oficial, a vrut să se afle
Regina Elisabeta, veste pentru britanici

Veste pentru britanici din partea Regina Elisabeta: ea și ducele de Edinburgh au primit vaccinul anti-COVID-19, în data de 9 ianuarie 2021, de la medicul regal. Monarhul de 94 de ani și prințul Philip, de 99 de ani, au fost înlocuiți la castelul Windsor. Majestatea Sa a decis că informațiile ar trebui făcute publice, pentru a evita speculațiile suplimentare.

Cuplul regal a primit vaccinul anti-COVID-19. Regina a vrut ca informația să fie făcută publică

Regina și ducele de Edinburgh au primit serul anti-COVID-19 la Castelul Windson, a dezvăluit sâmbătă Palatul Buckingham. Monarhul, în vârstă de 94 de ani, și prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, s-au alăturat celor peste 1,5 milioane de oameni din Marea Britanie care au acceptat să-și administreze leacul Pfizer/BioNTech, aprobat de Regatul Unit pentru utilizare în luna decembrie 2020.

Știrile despre vaccinarea reginei și ducelui de Edinburgh venite din partea Palatului Buckingham au fost neobișnuite, în contextul în care reprezentanții instituției comentează rareori problemele de sănătate ale cuplului regal.

S-a vehiculat că regina a decis că informațiile ar trebui făcute publice pentru a preveni speculațiile suplimentare. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a spus: „Regina și ducele de Edinburgh au primit astăzi vaccinul împotriva COVID-19”. Cu toate acestea, la întrebarea publicației MailOnline, palatul a refuzat să indice care dintre cele două seruri disponibile în UK fuseseră administrate cuplului, cel scos de Pfizer sau Moderna.

  • O sursă regală a confirmat că vaccinul le-a fost injectat de către medicul de la Castelul Windsor.

Primul vaccin anti-COVID-19 din UK a fost administrat unei femei de 90 de ani 

Regina și prințul Philip și-au petrecut perioada de carantină în casa lor din Berkshire, după ce au decis să aibă un Crăciun liniștit și să renunțe la tradiționala adunare a familiei regale de la Sandringham.

Confirmarea vaccinării cuplului regal vine la o lună după ce Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a devenit prima persoană din lume care a primit serul COVID-19 pe 8 decembrie 2020.

Din acel moment, autoritățile au început să ofere serul persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani sau celor care prezintă un risc crescut în fața noului virus. Persoanele care locuiesc sau lucrează în cămine de bătrâni sau în case de îngrijire a unor persoane cu probleme de sănătate sunt, de asemena, în fruntea listei pentru a fi imunizate, potrivit dailymail.co.uk. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI