Regina Elisabeta și Prințul Philip, 72 de ani de căsnicie. De ce au sărbătorit separat

Motivul pentru care Regina Elisabeta și Prințul Filip au sărbătorit 72 de ani de căsnicie separat

Regina Elisabeta și prințul Filip au sărbătorit 72 de ani de căsătorie. Din nefericire, cu toate că alții ar pregăti evenimentul din timp, se pare că cei doi n-au făcut-o. De ce au petrecut aceștia separat?

Regian Elisabeta și Prințul Filip au făcut 72 de ani de căsnicie

Regian Elisabeta a II-a a Marii Britanii a sărbătorit 72 de ani de căsnicie alături de soțul ei. Căsnicia acesteia cu prințul Filip este cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice.

Ducele de Edinburgh deține și el un record de longevitate al consorților suveranilor din Regatul Unit, record ce a fost deținut înainte de către regina Charlotte, soția lui George al III-lea. Amintim că prințul Filip s-a retras din activitălie regale încă din anul 2017, iar în ultimele luni a fost rar văzut în public. Cu toate astea, tot în vizorul tuturor va rămâne.

Regia Elisabeta și Prințul Filip au împlinit 72 de ani de căsnicie
Regia Elisabeta și Prințul Filip au împlinit 72 de ani de căsnicie

Ce mesaje au primit de la duci?

Cei doi au primit mesaje nenumărate pentru aniversarea a 72 de ani de mariaj atât de la ducii de Sussex, cât și de la ducii de Cambridge. „Le urăm Majestăţii sale Regina şi Alteţei Sale Regale duce de Edinburgh cea mai fericită aniversare de cununie“, le-au transmis William şi Kate pe Instagram.

„O aniversare fericită Majestăţii sale Regina şi ducelui de Edinburgh! În urmă cu 72 de ani, în ziua de 20 noiembrie, se căsătoreau la Westminster Abbey. Felicitări!“, a fost mesajul transmis de Meghan şi Harry pe contul lor oficial de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Wishing Her Majesty The Queen and His Royal Highness The Duke of Edinburgh a very happy 72nd Wedding Anniversary! ?PA

O postare distribuită de Kensington Palace (@kensingtonroyal) pe

De ce au sărbătorit separat?

Dacă majoritatea și-ar face planuri în avans pentru această zi specială, Regina și prințul nu au sărbătorit, aflându-se chiar la kilometri depăratare unul de celălalt, conform people.co.

Amintim că aceștia s-au căsătorit pe data de 20 noiembrie a lui 1947, după ce s-au cunoscut în anul 1934 la nunta Prințesei Marina a Greciei și Danemarcei cu Prințul George. Regina avea doar 9 ani la acel moment. Cinci ani mai târziu s-au reîntâlnit și s-au îndrăgostit nebunește. Ea avea 13 ani, iar el 18.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI