„Regele Șaibelor”, despre care Florin Călinescu spunea că va ajunge milionar, s-a inspirat din războiul din Ucraina. În cât timp realizează un tanc EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
02 03. 2023

Vă mai amintiți de Gabriel Dinu, artistul din garaj, care a impresionat, în 2021, la „Românii au talent”, cu lucrările sale, adevărate opere de artă, realizate din șuruburi, șaibe și lanțuri de biciclete? „Regele Șaibelor” ne-a dezvăluit, în interviul exclusiv pentru Playtech Știri, că și-a îmbogățit colecția și cu modele de arme, în miniatură, inspirat fiind de războiul din Ucraina.

Ce i-a spus Florin Călinescu, acum doi ani, la PRO TV: „Dacă te văd ăia de la Hollywood te-am pierdut!”

Impresionat de realul lui talent, Florin Călinescu, fost jurat la „Românii au talent”, i-a făcut, în urmă cu doi ani, un compliment generos, la PRO TV: „Dacă te văd ăia de la Hollywood te-am pierdut! Ce transformers, ce efecte speciale, pe calculatoare? Eu când văd atâtea șuruburi mi se face rău. Dacă te pun pe piața internațională devii milionar, jur!”. Între cei doi s-a legat o frumoasă prietenie, Florin invitându-l pe Gabriel Dinu, alias „Regele Șaibelor”, la debutul emisiunii lui de pe Internet, „Onlifanz”:

„Am fost la Florin Călinescu, m-a invitat în noua lui emisiune care se difuzează pe Internet, mi-am prezentat acolo modelele lucrate în ultima vreme.

Cam toate lucrările sunt inspirate din ce vedem, din ce se întâmplă în lume, sunt cu tematică, am și din pandemie, despre Covid-19, vaccin, dar și inspirate din războiul din Ucraina.

Am meșterit diverse modele de arme, de decor, evident, am și un tanc în miniatură, am lucrat la el câteva săptămâni”.

„Regele Șaibelor”, ajutat cu bani de fanii din întreaga lume. „Vreau să fac un muzeu”

Artistul din garaj, cum i se mai spune, muncește enorm pentru a-și vedea mărețul vis împlinit, acela de a-și expune lucrările într-un muzeu:

„Eu nu prea vând, mulți mă întreabă de prețuri. Nu prea le dau cu bani, mai degrabă le ofer celor care mă sprijină financiar, ca să realizez cât mai multe lucrări. Foarte mulți mi-au făcut donații, am ajutor din partea admiratorilor de pe toată planeta.

Am refuzat să plec afară, din țară. Vreau să fac aici un muzeu, să fiu și profesor în școli pentru copii. Visez multe. Din păcate, în România, te lupți cu morile de vânt.

Eu folosesc materiale reciclabile și le spun o poveste, cam aceasta este munca mea”, ne-a mai declarat el, exclusiv pentru Playtech Știri.

Vezi și: Românii au Talent, Gabriel Dinu: Andi Moisescu a fost uimit: ”Apariția de senzație a sezonului!

Florin Călinescu a renunțat la micul ecran: „Televiziunea a murit. Trăiască Internetul!”

Florin Călinescu revine în atenția fanilor cu noua lui emisiune, pe care o veți putea viziona pe Internet:

„Televiziunea a murit. Trăiască Internetul! Mi-a trebuit un răgaz să înțeleg ce înseamnă treaba asta. O emisiune LIVE, unde vă aștept pe toți. În fiecare luni, la prânz, ne vedem pe Calea Victoriei, la Zăganu, la o bere!”, a scris Florin, pe conturile sociale.

La debutul noii sale producții video, în care este tot gazdă, i-a făcut safteaua chiar Gabriel Dinu sau „Regele Șaibelor”, fost concurent la „Românii au talent” (PRO TV), ediția din 2021. De fapt, Gabriel a și postat o fotografie, alături de Florin Călinescu, de la marea lor întâlnire, de zilele trecute. „Bravo, văd că domnul Călinescu ți-a rămas prieten! A fost surprins plăcut la concurs de realizările tale. Felicitări!”, le-a scris un admirator pe Facebook.

Viața lui Gabriel Dinu, ca un scenariu de film. A fost închis la Școala de corecție din Văcărești

Gabriel Dinu are o poveste de viață impresionantă. Pe care a dezvăluit-o tuturor, pe contul său de Facebook: :

„Sunt o persoană căreia nu i-a plăcut cartea, am rămas repetent în clasa a-I-a și lucrul acesta m-a marcat toată viața. La vârsta de șapte ani, vindeam ziare, în centrul Bucureștiului, știam toate restaurantele și hotelurile din București. Cântam prin tramvaie de sărbători pentru a câștiga un bănuț pentru a mânca. Mâncam ce lăsau clienții pe mese în restaurante. Prima mea pereche de pantofi a fost la vârsta de șase ani și aceasta era moștenită de la sora mea (așa de amărâți eram).

La șapte ani, a dat un Taxi peste mine, am văzut moartea cu ochii, la opt ani, am căzut de la etajul doi (s-a lăsat cu o mână ruptă, ceva mai ușor de data asta). La nouă ani, am fost închis la școala de corecție de la Văcărești, pentru un borcan de gogonele pe care, bineînțeles, nu eu îl furasem. Viață grea la Văcărești, timp de două săptămâni, chiar în preajma Crăciunului, bătaie la palme, brațe, umeri, spate și talpi, ziceai că sunt umflat că Popeye Marinarul de atâta bătaie.

La zece ani, un amic mi-a înfipt o țeavă rectangulară în obraz, mi-a intrat pe o parte și mi-a ieșit pe cealaltă. M-am trezit la spital, aveam capul cât un dovleac de Halloween, am avut sârme în gură, timp de o lună, am fost hrănit cu paiul. La 11 ani, am luat bătaie de la un grup de rromi, deoarece refuzasem să le dau banii pe care îi câștigasem din colindat. A început o nouă etapă frumoasă a vieții mele de copil, din nou la spitalul Grigore Alexandrescu cu un hematom la cap, oricum în spital mă simțeam ca la mine acasă”.

Vezi și: Ce s-a ales de ”Regele șaibelor” de la Românii au talent. Florin Călinescu îl vedea deja bogat (exclusiv)

„Regele Șaibelor”: „Bătaia pe care am luat-o acolo, de la sectorist, nu o voi uita toată viața”

Gabriel Dinu a avut de-a face și cu Poliția. Nu va uita niciodată bătaia primită la secție:

„La 13 ani, un alt amic a spart un geam al unei Dacii, din nou la Poliție, de data aceasta la secția 19 Rahova. Bătaia pe care am luat-o acolo, de la sectorist, nu o voi uita toată viața. Arătam la față ca Rocky Balboa. A doua zi, am plecat desculț din secția de poliție, atât de umflate îmi erau picioarele de la atâta bătaie că nu mă mai puteam încălța cu nimic.

Apoi vine o perioadă mai liniștită, mâini și picioare rupte, tăieturi și lovituri de sus până jos….Gata, la 14 ani, sunt mare de acum. A venit Revoluția, Decembrie 1989, eram în prima linie, doar sunt mare. Era să mor de trei ori, s-a tras asupra mea, am văzut oameni împușcați în burtă, în picioare și în spate.

A trecut și Revoluția, vine perioada Răzoare, unde ștergeam geamuri în intersecție și vindeam și ziare, în același timp. Nu, nu este o poveste, nu este fictiv, aceasta a fost copilăria mea”, a mai menționat „Regele Șaibelor”.