07 apr. 2024 | 12:44

Recunoști copilul din imagine? Azi face 70 de ani și este eroul copilăriei noastre. Toți românii i-au văzut filmele

Diverse
Recunoști copilul din imagine? Azi face 70 de ani și este eroul copilăriei noastre. Toți românii i-au văzut filmele

În lumea cinematografiei, puține nume rezonează atât de puternic ca al celui care azi face 70 de ani și este eroul copilăriei noastre. Toți românii i-au văzut filmele, dar câți îl recunosc în copilul din imagine?

Recunoști copilul din imagine? Azi este unul din cei mai prolifici actori

Născut la 7 aprilie 1954, acest actor, cineast, practicant de arte marțiale și cascador născut la Hong Kong, copilul din imagine a devenit o figură emblematică atât în emisfera estică, cât și în cea vestică, în lumea cinematografiei.

Amestecul său unic de stil de luptă acrobatic, sincronizare comică și cascadorii inovatoare, pe care de obicei le execută el însuși, au făcut din el una dintre cele mai populare vedete de filme de acțiune din toate timpurile.

Recunoști copilul din imagine Azi face 70 de ani și este eroul copilăriei noastre. Toți românii i-au văzut filmele

Cu o carieră de peste cinci decenii și peste 150 de filme la activ, influența lui este, fără îndoială, de mare anvergură. Dacă, încă, nu recunoști copilul din imagine, citește mai departe și află cine este eroul copilăriei noastre.

Jackie Chan face 70 de ani și este eroul copilăriei noastre

Jackie Chan este venerat pentru contribuțiile sale cinematografice, și ocupă un loc important și în muzică, fiind un vocalist cu pregătire de operă. A lansat mai multe albume muzicale și a cântat multe teme pentru filmele sale.

Dincolo de realizările sale profesionale, eforturile filantropice ale lui Chan i-au adus recunoașterea ca fiind una dintre cele mai caritabile zece celebrități din topul celor mai caritabile, realizat de revista Forbes.

În ultimii ani, Jackie Chan a apărut, de asemenea, ca o figură politică proeminentă în Hong Kong, cu o poziție pro-Beijing. În ciuda acestei schimbări față de opiniile sale pro-democratice din anii ’90, el rămâne o personalitate influentă la nivel global.

Recunoști copilul din imagine Azi face 70 de ani și este eroul copilăriei noastre. Toți românii i-au văzut filmele

Viața sa personală a fost și ea supusă unui control public în urma unor dezvăluiri despre o relație extraconjugală din care a rezultat o fiică, iar ulterior imaginile incredibile cu aceasta făceau înconjurul lumii.

Dar înainte de a deveni starul universal recunoscut care este astăzi, Jackie Chan a fost cândva doar un alt tânăr cu vise mai mari decât viața însăși.

Toți românii i-au văzut filmele lui Jackie Chan

Cunoscut mai ales pentru filmele sale de kung-fu pline de acțiune, Jackie Chan este o adevărată legendă a marelui ecran. Născut în Hong Kong, a jucat în nenumărate filme, dar printre cele mai bune opere ale sale se numără „Police Story” și „Drunken Master”, ast fel că, dacă ar fi să facem o listă cu cel puțin 10 filme, cele enunțate ar fi pe primele locuri.

Este cunoscut pentru cascadoriile și coregrafiile sale uimitoare, precum și pentru simțul umorului său caraghios. Jackie Chan și-a rupt oasele de peste 50 de ori în timpul cascadoriilor sale din filme, și-a spart nasul de două ori, glezna o dată și chiar și craniul.

Azi face 70 de ani și este eroul copilăriei noastre. Toți românii i-au văzut filmele

Dar asta nu l-a împiedicat să facă unele dintre cele mai uimitoare și mai uluitoare cascadorii din istoria filmului. De fapt, este atât de dedicat meseriei sale, încât odată a continuat să filmeze o scenă de luptă în ciuda faptului că și-a dislocat umărul.

Copilul din imagine face parte din cultura Hong Kong-ului

De la filme de kung-fu pline de acțiune la drame sfâșietoare, actorii cantonezi și-au lăsat amprenta în lumea filmului într-un mod deosebit. Aceștia aduc o aromă și o energie unice în interpretările lor, care nu sunt egalate de nimeni altcineva din industrie.

Așadar, fie că sunteți un actor aspirant, un cinefil înrăit sau doar cineva care se bucură de un film bun din când în când, pregătiți-vă să fiți uimit de talentul și carisma acestor actori cantonezi.

Azi face 70 de ani și este eroul copilăriei noastre. Toți românii i-au văzut filmele

Anii ’90 au fost o perioadă deosebit de dificilă, cu criza financiară asiatică și alte provocări. Și apoi, pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, Hong Kong a fost transferat sub suveranitate chineză în iulie 1997.

Dar, ca un adevărat erou de acțiune, filmul din Hong Kong a refuzat să cadă fără luptă. Și-a păstrat identitatea unică și a continuat să producă filme uimitoare care au captivat publicul din întreaga lume. Cinematograful din Hong Kong este cunoscut pentru amestecul său unic de acțiune, comedie și dramă și are un stil propriu.

Nu este de mirare că a captivat publicul din întreaga lume și continuă să fie un jucător important în industria cinematografică de astăzi. De la filme realizate în Hong Kong la filme coproduse cu alte țări, cum ar fi China, Taiwan sau chiar Hollywood, cinematografia din Hong Kong a avut parte de succes, deschizându-și drumul pe scena cinematografică mondială.

Și să nu uităm de vedetele cinematografiei din Hong Kong, precum Jackie Chan, unul din cel mai bine plătiți actori, alături de Bruce Lee, sau Chow Yun-fat și Stephen Chow, actori care au devenit nume cunoscute în întreaga lume și care au pus filmele din Hong Kong pe hartă. Aceștia aduc un anumit farmec și o anumită energie în interpretările lor, care sunt cu adevărat unice.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
⁠Tradiții și superstiții în Noaptea de Înviere. De ce nu este bine să atingem sarea
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro