27 mart. 2024 | 11:31

10 filme cu Johnny Depp pe care trebuie să le vezi. Preferatul lui Tim Burton a devenit legendar

Diverse
10 filme cu Johnny Depp pe care trebuie să le vezi. Preferatul lui Tim Burton a devenit legendar
10 filme cu Johhny Depp pe care trebuie sa le vezi

Johnny Depp, un actor cu o versatilitate extraordinară și o abilitate de a transforma fiecare personaj într-o experiență memorabilă, a cucerit inimile spectatorilor de la începutul carierei sale. De la roluri comice și excentrice la personaje întunecate și complexe, preferatul absolut al regizorului Tim Burton și-a lăsat amprenta asupra industriei cinematografice cu fiecare apariție pe marele ecran. Descoperă, mai jos, 10 pelicule cu Johnny Depp pe care nu ai voie să le ratezi.

Pirates of the Carribean: Curse of the Black Pearl (2003)

Cu siguranță, rolul de referință al lui Johnny Depp rămâne rolul legendar al piratului Jack Sparrow din trilogia Piraților din Caraibe, un personaj excentric și spumos, care i-a adus notorietate și faimă la nivel internațional, de-a lungul anilor.

Interpretarea sa a adus un suflu nou francizei și a consolidat reputația sa ca unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale.

În primul film, Jack Sparrow se aliază cu fierarul Will Turner (interpretat de Orlando Bloom) pentru a o salva pe frumoasa Elizabeth Swann (interpretată de Keira Knightley), de către echipajul maleficului piraț Hector Barbossa (interpretat de Geoffrey Rush).

Elizabeth, fiica guvernatorului din Port Royal, este capturată de pirați după ce a găsit medalia neagră a blestemului aztec, care este legată de legendara corabie Perla Neagră.

Jack Sparrow și Will Turner pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a o salva pe Elizabeth, descoperind blestemul care bântuie echipajul Perlei Negre.

Edward Scissorhands (1990)

„Edward Scissorhands” este un film de referință al anilor 90, fiind printre primele colaborări dintre Johnny Depp și regizorul Tim Burton.

Acțiunea urmărește povestea lui Edward, un om artificial creat de un inventator, care are foarfece în loc de mâini.

El trăiește singur într-un castel izolat, până când este descoperit de Peg Boggs (interpretată de Dianne Wiest), o vânzătoare de produse cosmetice, care îl invită să locuiască cu ea și familia ei în suburbia americană.

Protagonistul începe să se adapteze la viața din suburbie și devine rapid popular datorită abilităților sale extraordinare de tăiere a gardurilor și tufelor.

Cu toate acestea, el se îndrăgostește de fiica lui Peg, Kim (interpretată de Winona Ryder), ceea ce complică lucrurile, mai ales că lumea din jurul său îl privește cu suspiciune și teamă.

Pe măsură ce povestea se dezvoltă, Edward trebuie să se confrunte cu prejudecățile și fricile societății, în timp ce încearcă să-și descopere propria identitate, găsindu-și un loc în lume.

The Rum Diary (2011)

„The Rum Diary” este un film din 2011, regizat de Bruce Robinson și bazat pe romanul omonim scris de Hunter S. Thompson. Este singurul proiect în care Johnny Depp, care este și producător executiv al filmului, joacă alături de fosta lui soție, Amber Heard.

Acțiunea se petrece în anii 60 și urmărește povestea lui Paul Kemp, un jurnalist american care se mută în Puerto Rico pentru a lucra pentru un ziar local, San Juan Star. Kemp se trezește implicat într-un mediu social și politic tumultuos, în care corupția și exploatarea sunt la ordinea zilei.

El devine implicat în diverse evenimente, inclusiv într-o relație cu Chenault (interpretată de Amber Heard), iubita unui dezvoltator imobiliar corupt. Pe măsură ce trece prin diverse experiențe, Kemp începe să se confrunte cu propriile sale convingeri și moravuri.

Chocolat (2000)

„Chocolat” este o dramă romantică realizată în 2000, regizată de Lasse Hallström și bazată pe romanul omonim al autoarei Joanne Harris. Acesta este o poveste despre libertatea individuală, acceptare și dragoste, cu accente de magie și mister.

Filmul urmărește povestea lui Vianne Rocher (interpretată de Juliette Binoche), un expert în ciocolată care sosește într-un mic sat francez conservator cu fiica ei, Anouk (interpretată de Victoire Thivisol).

În ciuda rezistenței inițiale a comunității față de nou-veniți și a stilului lor de viață boem, Vianne deschide o mică ciocolaterie în timpul Postului Mare, provocând scandal și intrigă în rândul locuitorilor.

Cu toate acestea, deserturile lui Vianne au un efect magic asupra celor din jur, aducând bucurie, fericire și chiar schimbare în viețile lor. Ea dezvoltă o relație specială cu primarul sârguincios al satului, Comte de Reynaud (interpretat de Alfred Molina), care este hotărât să mențină tradițiile și regulile stricte ale satului.

Pe măsură ce povestea avansează, Vianne devine prietenă cu o rebela Josephine (interpretată de Lena Olin) și se îndrăgostește de un călător misterios numit Roux (interpretat de Johnny Depp).

Luptându-se cu proprii demonii și rezistența conservatoare a comunității, Vianne trebuie să aleagă între a-și urma inima sau a se conforma normelor impuse de ceilalți.

Vezi și 10 filme cu Keanu Reeves pe care trebuie să le vezi. Actorul e renumit pentru versatilitatea sa

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

O altă colaborare de succes dintre Tim Burton și Johnny Depp aduce spectatorilor o poveste captivantă despre un bărbier nebun, determinat să se răzbune pe toți cei care i-au distrus viața.

„Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” este un film horror din 2007, bazat pe musicalul omonim de Stephen Sondheim și Hugh Wheeler.

Proiectul îi are în rolurile principale pe Johnny Depp și Helena Bonham Carter, fiind renumit pentru atmosfera sa întunecată, interpretările captivante și coloana sonoră remarcabilă.

Pelicula urmărește povestea lui Benjamin Barker (interpretat de Johnny Depp), un bărbier talentat din Londra, care revine în oraș sub identitatea Sweeney Todd după ce a fost condamnat pe nedrept și exilat pentru 15 ani de către un judecător corupt, Judge Turpin (interpretat de Alan Rickman).

Determinat să se răzbune și să-și recupereze familia, Todd își redeschide frizerie de pe Fleet Street și își aliază forțele cu doamna Lovett (interpretată de Helena Bonham Carter), proprietara unei brutării din zonă, pentru a le veni de hac tuturor celor care l-au rănit.

Ed Wood (1994)

”Ed Wood” este un proiect biografic din 1994 regizat de Tim Burton, în semn de omagiu adus lui Edward D. Wood Jr., unul dintre cei mai cunoscuți și controversați regizori de film din istorie, cel care a devenit ulterior un simbol al culturii pop și al cinematografiei de categorie B.

Filmul urmărește povestea faimosului regizor de filme din anii ’50, ale cărui producții au devenit ulterior cunoscute pentru calitatea lor îndoielnică.

Acțiunea începe cu întâlnirea lui Wood cu actorul Bela Lugosi (interpretat de Martin Landau), starul care a jucat în filme clasice de groază, dar care a căzut în dizgrație din cauza dependenței sale față de droguri.

Cu Lugosi ca mentor și prieten, Wood începe să își pună în aplicare visele sale de regizor și să producă filme în ciuda lipsei de experiență și a unui buget limitat.

Pe măsură ce luptă cu dificultățile financiare, criticele aspre și eșecurile sale repetate, Wood își menține pasiunea pentru film și prietenia cu Lugosi, chiar și în cele mai întunecate momente ale sale.

Sleepy Hollow (1999)

Unicul Tim Burton apelează, din nou, la Johnny Depp pentru a îmbrăca mantia protagonistului în filmul de groază „Sleepy Hollow”, realizat în 1999.

Acțiunea se petrece în în secolul al XIX-lea și umărește povestea lui Ichabod Crane, un detectiv din New York City, care este trimis să investigheze o serie de crime bizare într-un sat izolat numit Sleepy Hollow.

Locuitorii satului sunt terorizați de prezența Cavalerului fără Cap, despre care se spune că este fantoma unui soldat decapitat în timpul Războiului de Independență.

Ajuns în Sleepy Hollow, Ichabod Crane începe să cerceteze aceste crime ”supranaturale”, folosind metode științifice și raționale pentru a explica fenomenele aparent paranormale.

Pe parcurs, el se îndrăgostește de Katrina Van Tassel (interpretată de Christina Ricci), o tânără frumoasă și misterioasă care are propriile ei secrete.

Pe măsură ce misterul se adâncește, Crane descoperă că adevărul este mai tulburător și mai întunecat decât și-ar fi putut imagina vreodată, iar legăturile cu trecutul său încep să-i bântuie prezentul.

The Tourist (2010)

„The Tourist” este un thriller din 2010, regizat de Florian Henckel von Donnersmarck, un film plin de suspans și intrigi, cu un amestec de romantism și aventură, unde Johhny Depp joacă alături de frumoasa Angelina Jolie. Rolul acesta i-a adus lui Depp o nominalizare la Globul de Aur.

Aici îl întâlnim pe Frank Tupelo (interpretat de Johnny Depp), un profesor american de matematică care călătorește în Europa pentru a-și vindeca inima frântă.

Într-o noapte, în timp ce se află într-un tren către Veneția, Frank o întâlnește pe Elise Clifton-Ward (interpretată de Angelina Jolie), o femeie misterioasă și sofisticată care pare să fie prinsă într-o rețea de intrigi și pericole.

Fascinat de frumusețea și farmecul șatenei, Frank începe să se implice în aventurile ei, fiind tras într-o lume de conspirații, crime și identități duble.

În timp ce fug de poliție și de agențiile guvernamentale, cei doi călătoresc prin peisajele pitorești ale Veneției și ale altor orașe europene, încercând să dezlege misterul din spatele identității lui Elise și să evite urmărirea implacabilă a inamicilor lor.

Pe măsură ce povestea se desfășoară, adevăruri ascunse și trădări ies la iveală, iar legătura dintre Frank și Elise se adâncește în mijlocul pericolelor și așteptărilor neașteptate.

Donnie Brasco (1997)

”Donnie Brasco” este un film din 1997 regizat de Mike Newell și bazat pe cartea omonimă de Joseph D. Pistone și Richard Woodley.

Este un thriller dramatic bazat pe povestea adevărată a agentului FBI sub acoperire Joseph D. Pistone, cunoscut sub numele de Donnie Brasco, care s-a infiltrat în mafia americană în anii ’70.

Protagonistul dezvoltă rapid o relație strânsă cu Lefty Ruggiero (interpretat de Al Pacino), un membru al mafiei care îl introduce în lumea criminală și îl protejează. Performanța subtilă și tensionată a lui Johnny Depp pune în lumină abilitățile sale actoricești de excepție.

Pe măsură ce Pistone devine din ce în ce mai implicat în activitățile mafiote, se confruntă cu dileme morale și conflicte interne între loialitatea față de FBI și legăturile sale strânse cu Ruggiero și ceilalți membri ai familiei mafiote.

Vezi și 10 filme cu Christian Bale pe care trebuie să le vezi. Actorul e renumit pentru transformările sale incredibile

Arizona Dream (1993)

„Arizona Dream” este un film din 1993, regizat de Emir Kusturica, cunoscut pentru stilul său unic și imaginativ. Este o comedie neconvențională, cu accente de fantezie și absurd, care explorează teme precum libertatea, destinul și alienarea.

Johnny Depp împarte ecranul cu mari actori precum Faye Dunaway și Jerry Lewis în acest film, interpretarea sa sensibilă adăugând profunzime poveștii complexe.

„Arizona Dream” urmărește povestea lui Axel Blackmar (interpretat de Johnny Depp), un tânăr care călătorește din New York în Arizona pentru a-l vizita pe unchiul său, Leo Sweetie (interpretat de Jerry Lewis), un excentric vânzător de mașini și un visător fără limite.

În timp ce se adaptează la viața în deșertul arid al Arizonei, Axel este atras într-o lume bizară și plină de personaje excentrice, îndrăgostindu-se de enigmatica Elaine (interpretată de Faye Dunaway).

Axel devine implicat în viața ciudată a lui Leo, care visează să zboare cu baloane cu aer cald și să creeze o lume mai bună pentru el însuși și pentru cei din jur.

Pe măsură ce relațiile dintre personaje se dezvoltă și se complică, Axel este nevoit să se confrunte cu propriile sale dorințe și să descopere ce înseamnă cu adevărat libertatea și fericirea în lumea sa tumultoasă.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro