Recordul stabilit de Novak Djokovic la Wimbledon. Sârbul primește și vești proaste. Câte locuri va coborî în ierarhia ATP

Recordul stabilit de Novak Djokovic la Wimbledon. Sârbul primește și vești proaste. Câte locuri va coborî în ierarhia ATP
Novak Djokovic încearcă să câștige cel de-al șaptelea titlu la Wimbledon și al 21-lea turneu de Grand Slam din carieră

Recordul stabilit de Novak Djokovic la Wimbledon. Campionul sârb a câștigat meciul din primul tur contra sud-coreeanului Soonwoon Kwon (81 ATP), scor 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Nole este deținătorul titlului, dar cum la această ediție nu se acordă puncte, el va fi cel mai afectat de acest lucru. Novak Djokovic a atins o bornă singulară în tenisul masculin, dar va înregistra o cădere substanțială în ierarhia ATP.

Recordul stabilit de Novak Djokovic la Wimbledon

Recordul stabilit de Novak Djokovic la Wimbledon. Deținătorul a 20 de titluri de Grand Slam s-a impus în primul tur, la All England Club, învingându-l cu 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 pe sud-coreeanul Soonwoon Kwon (81 ATP). Cu această ocazie, sârbul a ajuns la un record de 80 de victorii în cele patru turnee de Grand Slam.

„Mulțumesc tuturor pentru că ați venit astăzi să vedeți meciul. Am mai spus asta, dar acest teren e foarte special pentru mine, pe acest teren am visat să ajung să joc și să câștig. Toate visurile copilăriei au devenit realitate pentru mine aici, pe centralul de la Wimbledon. Kwon a jucat un tenis de foarte mare calitate, merită aplauze cu siguranță.

Nu sunt unul dintre cei tineri, dar am pasiune, flacăra încă arde în mine. Încerc să joc cel mai bun tenis al meu la turneele de Grand Slam. Acum că am ajuns la 80 de victorii în toate turneele de Grand Slam, haideți să ajungem la 100″, a declarat Novak Djokovic, la finalul partidei din primul tur, citat de eurosport.ro.

Câte locuri pierde în ierarhia ATP

Novak Djokovic e cel mai afectat de faptul că la această ediție nu se acordă puncte. El va pierde cele 2.000 de puncte pe care le-a primit ca învingător al competiției, în 2021. Dar Djokovic afirmă că punctele nu mai sunt așa de importante pentru el cum erau cândva.

„Nu vreau să spun că punctele din clasament nu sunt importante pentru mine – bineînţeles că sunt – dar nu aşa cum au fost până de curând. Acum, nu mai urmăresc clasamentul atât de mult cum o făceam până când am doborât recordul pentru cele mai multe săptămâni pe primul loc, nu mai e atât de important pentru mine”, a spus Djokovic într-o conferință de presă.

Djokovic va coborî în ierarhia ATP de pe 3 tocmai pe locul 7, cea mai slabă clasare a sa din august 2018, când era pe 10. Cu toate acestea, Djokovic s-a aflat de partea jucătorilor ruși când organizatorii de la Wimbledon au decis ca aceștia să nu poată participa la competiția din acest an.

„Ceea ce pot spune este că, fiind copilul unui război, mai multe războaie de fapt în anii ’90, ştiu cum e să fii în această poziţie. Dar, pe de altă parte, nu pot spune că sunt pe deplin de acord să interzic jucătorilor de tenis ruşi, jucătorilor de tenis din Belarus să concureze pe termen nelimitat. Pur şi simplu nu văd cum au contribuit ei la ceva ce se întâmplă cu adevărat. Adică, nu cred că este corect”, a mai declarat fostul lider mondial.

Ar putea rata și US Open 2022

Novak Djokovic (35 de ani) va fi „lovit” și de posibila neparticipare la US Open, unde anul trecut a jucat finala. Organizatorii americani condiționează participarea de existența unei scheme de vaccinare complete anti-covid 19. Iar Nole a declarat că nu se pune problema ca el să facă acest lucru.

„În acest moment, având în vedere circumstanţele, nu mi se permite să intru în Statele Unite. Este o motivaţie suplimentară să joc bine aici, la Wimbledon.

Mi-ar plăcea să merg în SUA, dar în acest moment nu se poate. Nu pot face mare lucru. Asta depinde într-adevăr de guvernul american, să accepte sau să nu lase o persoană nevaccinată să intre pe teritoriul său”, a mai spus Novak Djokovic.

Dacă situația va rămâne neschimbată, Djokovic va pierde din nou multe puncte și va fi chiar în pericol să iasă din Top 10 mondial, în condițiile în care începuse 2022 din postura de lider detașat.