Ion Țiriac a dat verdictul despre Novak Djokovic: „A făcut o greșeală fatală”

Ion Țiriac a dat verdictul despre Novak Djokovic: „A făcut o greșeală fatală”
Ion Țiriac e convins că Novak Djokovic a făcut o mare eroare prin deciziile pe care le-a luat în acest an în privința vaccinării

Ion Țiriac a dat verdictul despre Novak Djokovic. Miliardarul român a vorbit deschis pentru presa din Spania despre supremația în tenis, dar și despre motivele ce l-au făcut să vândă turneul de la Madrid. În privința problemei celui mai bun jucător din istorie, omul de afaceri este sigur că Nadal nu are rival. Ion Țiriac a dezvăluit și ce greșeală uriașă a făcut Novak Djokovic, fostul lider mondial, în acest an.

Ion Țiriac a dat verdictul despre Novak Djokovic

Ion Țiriac a dat verdictul despre Novak Djokovic. Omul de afaceri cu o avere cotată de Forbes la 1,2 miliarde de euro a cordat un amplu interviu publicației spaniole Claytenis. com în care a vorbit deschis despre supremația în tenisul masculin mondial.

Țiriac, care a împlinit 83 de ani pe 9 mai, a dezvăluit și care a fost motivul pentru care a vândut turneul de la Madrid contra sumei de 360 de milioane de euro. Românul a patronat competiția vreme de 19 ani, dar anul acesta a fost prima oară în două decenii când nu s-a mai aflat la conducerea ei.

„Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, a spus Ion Țiriac pentru sursa citată.

„A făcut o greșeală fatală”

Ion Țiriac a tranșat și problema celui mai bun jucător din istorie. Pentru miliardar răspunsul e clar: Rafael Nadal, câștigător de 14 ori la Roland Garros și deținător a 22 de titluri de Grand Slam.

„Nadal va fi mereu numărul unu mondial. Nu-l poți compara. Nici cu Federer, pentru mine. Pentru mine este o personalitate. Nu pot să mă gândesc doar la Grand Slam-urile câștigate, ci și la ființa umană care este Nadal. Vor trece multe generații până când un tenismen va câștiga de 14 ori un Grand Slam. Sau de 15 ori, pentru că sunt convins că va încerca să câștige și la anul la Roland Garros”, a spus Țiriac, conform aceleiași surse.

Țiriac a punctat și marea greșeală făcută de sârbul Novak Djokovic. Fostul lider mondial n-a putut participa la Australian Open din cauza refuzului de a se vaccina, dându-și peste cap tot programul, dar pierzând și multe puncte în ierarhia masculină. Ion Țiriac e convins că Nole a pierdut mult și la capitolul imagine prin deciziile luate.

„ Este păcat pentru imaginea lui”

„Djokovic a făcut o greșeală fatală prin problema vaccinului. Fatală. Este păcat pentru imaginea lui, pentru că este un jucător senzațional. Vrea să fie o personalitate, dar nu are carisma lui Năstase sau a lui McEnroe. Deci este puțin mai dificil. Dar, fără îndoială, este un mare jucător și un mare luptător”, a adăugat Ion Țiriac.

Ion Țiriac l-a luat „la țintă” și pe Roger Federer care, ca și Djokovic, deține 20 de titluri de Grand Slam. Miliardarul e convins că „maestrul elvețian” mai poate juca pentru distracție, dar există riscul să cadă în ridicol, mai ales că n-a mai participat la un turneu de multă vreme.

„Poți juca tenis pentru a te distra. Ceea ce ar fi un lucru grozav. Dar, atenție, ar fi păcat să cadă în ridicol. Federer nu a mai jucat de atâta vreme… Și face și greșeli. A venit la Roland Garros anul trecut și a plecat spunând că nu poate juca, pentru că vrea să se pregătească pentru Wimbledon… Cum îți poți permite să spui unui Grand Slam ca Roland Garros că vei pleca la Wimbledon? Mergi direct la Wimbledon și gata”, a mai spus Țiriac.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe