Record pentru Timișoara. Aici s-a făcut prima vaccinare anti-COVID din România în cabinetul unui medic de familie

Record pentru Timișoara. Aici s-a făcut prima vaccinare anti-COVID din România în cabinetul unui medic de familie
Aici s-a făcut prima vaccinare anti-COVID din România în cabinetul unui medic de familie

Un nour record pentru Timișoara. Prima vaccinare din România împotriva noului coronavirus, dintr-un cabinet al unui medic de familie, s-a efectuat în Timișoara.

Primul vaccin a avut loc la Timișoara

Datorită premierei de la Timișoara, campania de vaccinare împotriva COVID-19 în oraș și toată țara va prinde viteză. Oamenii se vor putea vaccina la cabinetele medicilor de familiei din mai, atunci când campania va fi extinsă a nivel național. Vaccinarea împotriva virusului prin intermediul doctorilor de familiei a început în Timișoara, miercuri, 7 aprilie 2021.

Vorbim despre un proiect pilot, demarat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, în colaborare cu Ministerul Sănătății. Primul pacient vaccinat în cadrul proiectului pilot a primit serul în cabinetul medicului Mihai Iacob. Sabina Macovei de 52 de ani este prima ce a beneficiat de acest tratament.

Femeie a mărturisit că s-a înscris la vaccinarea și era nerăbdătoare să primească serul. Ea dorește ca pandemia să se sfârșească, iar cel mai important, copiii ei și toți copiii din România să se întoarcă la școală. De asemenea, a spus că a avut încredere deplină în doctorul ei de familie. A primit chiar și flori de la Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

  “Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate şi toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup şi să scăpăm de pandemie. Îi sunt recunoscător lui Mihai Iacob pentru cooperare care a făcut posibile trei proiecte majore: Oxigen pentru Timişoara, Pandemic Controller şi acum vaccinarea în cabinetele de medicină primară” a spus primarul Timișoarei.

Mai mulți medici s-au înscris în cadrul programului

În acest program pilot s-au înscris 50 de medici de familie din Timișoara și zona metropolitană. Aceștia au primit tot ce au nevoie pentru a putea administrata vaccinul în condiții de siguranță și igienă maximă: vaccinuri, materiale sanitare și 100 de teste antigen. De asemenea, odată cu vaccinarea a fost demarat și alt proiect, acela de testare în cabinetele medicilor de familie.

„A fost un efort comun al mai multor oameni, instituţii şi chiar business-uri, care susţin Timişoara în controlarea pandemiei, ministrul Vlad Voiculescu, colonelul Valeriu Gheorghiţă, secretarului de stat Raed Arafat, directorii judeţeni ai DSP şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Flavius Cioca şi Victor Dumitraşcu. Mulţumiri şi companiei Profi care susţine o parte din costurile de vaccinare din acest proiect pilot. Toţi au pus umărul pentru Timişoara”, a spus primarul Dominic Fritz.

Doar 30% din medicii de familie care au contracte cu Casa de Asigurări s-au înscris în cadrul acestui proiect.