Cine l-a vizitat pe Dominic Fritz în miez de noapte: „Nu mă vor intimida. Timişoara nu-i a lor”

Cine l-a vizitat pe Dominic Fritz în miez de noapte: „Nu mă vor intimida. Timişoara nu-i a lor”
Cine l-a vizitat pe Dominic Fritz în miez de noapte

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a reacționat în urma protestului ce a avut loc în Timișoara, în noaptea de duminică spre luni. Cetățenii au protestat împotriva noilor restricții impuse chiar în fața clădirii în care locuiește edilul.

Primarul Timișoarei, răspuns în urma protestului

Dominic Fritz susține că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată în același timp în multiple orașe din țară, s-a încercat intimidarea, dar și provocarea cetățenilor. El nu este intimidat de persoanele ce s-au adunat în timpul protestelor în fața locuinței.

„Aceste persoane nu îşi doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de nişte extremişti care declară public că doresc libertate pentru toţi, dar în acelaşi timp promovează un discurs violent, xenofob şi antieuropean – adică profund anti-timişorean. Nu, Timişoara nu-i a lor”, a  scris edilul pe Facebook.

În aceeași postare pe Facebook, primarul Timișoarei a declarat că respectă dreptul oricui de a protesta și că nu este neapărat împotrivă, însă nu există libertate fără responsabilitate. Măsurile luate de către guvern pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea legilor.

„Aceste persoane nu îşi doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de nişte extremişti care declară public că doresc libertate pentru toţi, dar în acelaşi timp promovează un discurs violent, xenofob şi antieuropean – adică profund anti-timişorean. Nu, Timişoara nu-i a lor”, a mai scris Fritz.

„Pandemia nu va fi învinsă prin scandări în miez de noapte”

Primarul Timișoarei spune că putem dezbate avantajele și dezavantajele noilor măsuri impuse de guvern, dar pandemie nu va fi învinsă cu scandări în miez de noapte. Cu atât mai puțin prin atacuri personale sau promovarea unor teorii ale conspirației. Dominic Fritz este de părere că pandemia va fi învinsă prin purtare măștii, respectarea măsurilor de distanțiere și vaccinarea masivă.

 „Rata de infectare la Timişoara a început să scadă, iar judeţul Timiş are acum şansa de a deveni primul din ţară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acţiunile noastre că Timişoara este acel oraş unde bunul simţ şi raţiunea şi-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc şi divizează nu îşi au locul”, a mai arătat primarul Timişoarei”

În noapte de duminică spre luni, sute de persoane au ieșit în stradă, la Timișoara, pentru a protesta împotriva noilor măsuri impuse de guvern. În drumul lor, protestatarii s-au oprit și în fața locuinței edilului. Din acest motiv, imobilul în care locuiește primarul Timișoarei a fost păzit de mai mulți jandarmi.