Nici în acest an situația privind infectarea cu virusul COVID-19 nu arată mai bine. În America, situația privind infectarea cu noul virus a ajuns la un nou record mondial. Americanii sunt disperați să găsească cele mai bune soluții pentru a avea cât mai puține cazuri cu infectări, dar se pare că nu reușesc. Care este numărul de infectări cu noul Coronavirus și ce spun americanii aflăm imediat!
Luni, pe 3 ianuarie, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins, s-au raportat peste 1 milion de cazuri noi de COVID-19. Noua variantă a virusului, Omicorn reușește să se răspândească fulgerător în toată lumea, făcând milioane de victime zilnic.
Datele vin la doar o zi după ce Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergologie și Boli Infecțioase din Statele Uite (NIAID), a declarat că țara se confruntă cu „o creștere aproape verticală” a numărului de cazuri de COVID.
Anthony Fauci este convins că vaccinul anti COVID-19 îi va ajuta pe oameni să treacă mai ușor prin boală, iar varianta nouă a virusului să nu aibă prea multe victime. Tot el declara că numărul de spitalizări va crește considerabil în următoarea perioadă, dar speră că mulți americani să scape fără probleme.
„Problema este că, dacă avem atât de multe cazuri, chiar dacă rata de spitalizare este mai mică în cazul variantei Omicron decât în cazul tulpinii Delta, există pericolul să înregistrăm o creștere a numărului spitalizărilor, ceea ce ar putea pune presiune pe sistemul de sănătate”, a declarat Fauci într-un interviu acordat duminică pentru CNN.
„Centrul american pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) va prezenta în curând clarificări cu privire la persoanele aflate în izolare, după ce săptămâna trecută s-a produs o confuzie, iar cetățenii aflăți în carantină nu au știut dacă pot ieși sau nu din izolare fără să aibă un test negativ dacă nu au simptome”, a mai adăugat Fauci la conferința de presă.
Persoanele asimptomatice vor putea sta în izolare, nu mai mult de cinci zile. Perioada impusă de CDC a fost redusă de la 10 zile. Noile reguli nu prevăd testarea pentru a confirma că o persoană nu mai este contagioasă, înainte de a se întoarce la muncă, astfel că unii specialiști au ridicat semne de întrebare.
Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA, de la începutul pandemiei. 826.064 de persoane au decedat în urmă infectării cu noul Coronavirus. Pe locul doi se află Brazilia cu 619.133 de decese, India, cu 481.893 și Rusia, cu 311.353.
Omicron a ajuns și în SUA şi reprezenta circa 59% din cazurile noi în săptămâna care s-a încheiat pe 25 decembrie, potrivit CDC. La început de an, Statele Unite a stabilit un nou record mondial privind infectarea americanilor ajungând la 1 milion de cazuri, doar astăzi.