Record incredibil reușit de Cristina Neagu! Ce s-a întâmplat la partida cu Norvegia, de la Euro

Record incredibil reușit de Cristina Neagu! Ce s-a întâmplat la partida cu Norvegia, de la Euro
Cristina Neagu este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii

Cristina Neagu scrie o nouă pagină de istorie în handbalul mondial! Este prima jucătoare care reușește să treacă pragul de 250 de goluri la turneele continentale. A marcat de patru ori în poarta Norvegiei, în partida de luni seară, și a ajuns la un total de 253 de goluri. Este încă din 2018 cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European încă din 2018, când bifa reușita cu numărul 206, într-o partidă contra Germaniei. A depășit-o astfel pe unguroaica Agnes Farkas, cea care reușea 205 goluri la competiții între 1994 și 2002.

România a terminat pe locul 4 la ultima ediție a Campionatului European, disputată în Franța, în 2018

Cristina Neagu s-a recuperat după infecția cu noul coronavirus în urmă cu doar o lună. Astfel, nu este încă în cea mai bună formă, așa cum și avertiza înainte de startul competiției. Rămâne, totuși, cea mai bună marcatoare a naționalei României, cu 16 reușite în primele trei meciuri. Ușor alarmant este procentajul destul de scăzut al aruncărilor, doar 35% s-au terminat cu gol.

A reușit și 18 pase decisive, capitol la care este pe primul loc între toate jucătoare din turneu. În plus, Cristina a reușit cea mai rapidă aruncare, cu o viteză de 129 de kilometri pe oră. Cristinea Neagu, 32 de ani, a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015, 2016 și 2018.

România a fost învinsă de Norvegia, scor 20-28. Va juca trei partide în faza principală a grupelor, dintre care doar una a fost stabilită. Va înfrunta Croația, care a reușit două victorii spectaculoase până acum în competiție. A trecut de Olanda, campioana mondială, și de Ungaria. Chiar primele două favorite ale acelei grupe. Pentru celelalte locuri care asigură calificarea se luptă Olanda, Serbia și Ungaria. Programul meciurilor României va fi stabilit în funcție și de rezultatele de azi din grupa C.

Meciurile se vor juca tot la Kolding, în Danemarca, unde au fost programate și partidele din prima fază a grupelor. Primul meci al României este programat joi, 10 decembrie. Iar adversară va fi echipa clasată pe locul 2 în grupa C. Primele două clasate din această grupă de șase vor merge mai departe în semifinale. Norvegia pornește cu patru puncte, maximum posibil. La fel speră să reușească și Croația, care va înfrunta Serbia în ultima etapă a grupei principale. Meciurile din semifinale sunt programate pe 18 decembrie, iar finala este pe 20 decembrie.

La ultima ediție a campionatului european, România a ajuns până în semifinale. Și a terminat pe patru, după ce a pierdut finala mică în fața Olandei. Franța a reușit să câștige primul ei titlu continental, pe propriul teren, după o finală câștigată în fața Rusiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI