Reclama Snickers, retrasă de la TV. Clienții au luat foc: acuzații de homofobie VIDEO

Reclama Snickers, retrasă de la TV. Clienții au luat foc: acuzații de homofobie VIDEO
Ce reclamă Snickers a enervat la culme clienții

Snickers se confruntă cu multe controverse după ce o reclamă a fost retrasă de pe micile ecrane. Clienții nu au putut rezista după ce au văzut imaginile și au ieșit la atac. Au fost lansate mai multe acuzații de homofobie către cunoscutul brand.

Campanie controversată Snickers. Cum au reacționat clienții

O campanie publicitară făcută de Snickers a fost lansată în Spania, dar reacția clienților a fost una devastatoare. În imagini este prezent un influencer spaniol, Aless Gibaja, iar acesta cere un ‘suc de portocale sexy’. În schimb, lui i se oferă un baton semnat de brand.

Imediat, el se transformă într-un bărbat cu barbă, fiind prezent și celebrul citat: ‘Nu ești tu când ți-e foame’. Totuși, în mediul online a fost stârnit un val de critici, mulți clienți susținând că reprezentanții Snickers au mizat pe stereotipurile gay.

Compania Snickers, acuzată că promovează homofobia. Reclama a fost retrasă imediat de la TV

Chiar dacă brandul a sfârșit prin a le cere scuze clienților, organizațiile pro-LGBT au susținut că homofobia a fost promovată prin reclama ce a fost retrasă de la TV. Mulți au lansat acuzații dure la adresa companiei Snickers după ce videoclip-ul a devenit viral.

„Este rușinos și regretabil că la acest stadiu, companiile spaniole continuă să perpetueze stereotipuri și să promoveze homofobia.” a fost transmis de Federación Estatal LGTB.

Reacții în lanț. Scandalul a izbucnit în Spania

În acest moment, Spania trece printr-o situație foarte delicată. Samuel Luiz, un bărbat în vârstă de 24 de ani, a murit după ce a fost bătut în urmă cu doar câteva zile. Motivul ar fi fost orientarea sa. Cu acestea fiind spuse, Irene Montero, Ministrul pentru Egalitate, nu a reacționat prea bine când a văzut reclama.

„Mă întreb cui i s-a părut o idee bună să folosească homofobia ca strategie comercială.”, a zis Ministrul pentru Egalitate din Spania, Irene Montero, potrivit Antena 3.

Răspunsul reprezentanților Snickers: ‘Nu am intenționat’

Reprezentanții companiei au transmis un comunicat oficial prin care își cereau scuze față de cei ce s-au simțit jigniți după ce reclama a fost dezvăluită. Aceștia au susținut că prin videoclip au vrut să transmită doar că foamea poate să schimbe caracterul oamenilor, fără a promova homofobia.

„În această campanie publicitară am vrut să transmitem într-un mod prietenos şi uşor că foamea vă poate schimba caracterul.

În niciun moment nu am intenţionat să stigmatizăm sau să jignim pe oricine.”, a transmis compania Snickers printr-un comunicat oficial de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI