Ce părere au românii despre comunitatea LGBTQ vs. valorile tradiționale românești

Ce părere au românii despre comunitatea LGBTQ vs. valorile tradiționale românești
Ce părere au românii despre comunitatea LGBTQ vs. valorile tradiționale româneșt

Numai 12% dintre români sunt de părere că ar trebui acordate mai multe drepturi pentru comunitatea LGBTQ, în vreme ce 62% dintre români sunt de părere că trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale, se indică într-un sondaj Avangarde realizat pentru G4Media.ro.

Un sondaj care vizează părerea românilor despre comunitatea LGBTQ vs. valorile tradiționale românești

Astfel, conform sondajului, 58% dintre respondenți sunt de părere că Biserica nu ar trebui să se implice în deciziile autorităților. De asemenea, USR PLUS este perceput drept partidul care apără cel mai mult comunitatea LGBT, iar PSD este văzut ca fiind partidul ce susține cel mai mult valorile tradiționale.

La întrebarea ”din punctul dumneavoastră de vedere dezbaterea privind valorile LGBT vs valori tradiționale este validă sau artificială?” –  21% au fost de părere că este o dezbatere validă, iar 34% sunt de părere că este o dezbatere artificială.  45% declară că nu știu sau nu răspund.

La întrebarea ”în opinia dumneavoastră, trebuie acordate mai multe drepturi minorității LGBT?”  – numai 12% sunt de părere că ar trebui, 57% au răspuns cu nu, iar 31% nu știu sau nu răspund.

La întrebarea ”în opinia dumneavoastră, trebuie întărit prin lege rolul familiei tradiționale?”-  62% dintre români au răspuns cu da, 14% cu nu, iar 24% nu știu sau nu răspund.

La întrebarea ”care partid considerați că susține cel mai mult comunitatea LGBT?” –  13% dintre români sunt de părere că USR PLUS, 3 % PNL și doar 1% PSD. De asemenea, 24% dintre respondenți cred că niciun partid nu susține comunitatea LGBT, 3% consideră că toate, iar 56% nu știu sau nu răspund.

Iar la întrebarea ”care partid considerați că susține cel mai mult valorile tradiționale” -16% au spus că PSD, 9% că PNL, 3% că AUR, 13% cred că niciunul , 2% cred că toate, iar 57% au răspuns cu nu știu sau nu răspund.

Ce au răspuns românii la întrebări

La întrebarea ”din punctul dumneavoastră de vedere Biserica ar trebui să se implice în deciziile autorităților?” –  numai 8% cred că ar trebui, iar 58% cred că biserica nu ar trebui să se implice. De asemenea, 24% spun că depinde de subiect, iar 9% nu pot aprecia.

La întrebarea ”din punctul dumneavoastră de vedere există în derulare o campanie de promovare a ideologiei LGBT?” –  35% consideră că da, 19% consideră că nu, iar 46% nu știu sau nu răspund.

Continuarea întrebării, și anume ”dar o campanie împotriva comunității LGBT?” – a adus răspunsuri de: 21% cred că da, 31% nu iar 48% nu știu sau nu răspund.

La întrebarea ”din punctul dvs de vedere există în derulare o campanie de promovare a valorilor tradiționale?” –  36% au spus că da, 19% că nu, iar 45% nu știu sau nu răspund.