Recipientul în care trebuie pus mărarul și pătrunjelul în congelator. Mulți greșesc, din păcate

Recipientul în care trebuie pus mărarul și pătrunjelul în congelator. Mulți greșesc, din păcate
Stiai acest truc formidabil?

Cea mai simplă și ușoară metodă de a păstra prospeţimea verdeţurilor peste iarnă este congelarea lor, dar procedeul de a le depozita în punguţe de plastic este total greşit! Iată câteva reguli cheie despre ambalarea corectă a frunzelor de pătrunjel, ţelină, mărar sau leuștean astfel încât să te bucuri de aromele lor chiar și în anotimpul geros.

Nu mai folosi pungi de plastic pentru a congela verdețurile

De la varză la spanac până la țelină sau pătrunjel, dieta ta constă, cel mai probabil, dintr-o serie de diverse verdețuri. Experții spun că este bine să consumăm minimum 2-3 căni de legume pe zi. Această recomandare se bazează pe nevoile noastre nutriționale. Ne putem bucura de ingrediente proaspete și sănătoase pe tot parcursul anului dacă le depozităm corect la congelator.

Congelarea verdețurilor este o modalitate excelentă de a păstra aromele proaspete doar dacă ții cont de aceste sfaturi. Folosește întotdeauna cutii de plastic, cu capac și care se închid bine. Un alt truc este ca verdeața pe care o congelezi să fie foarte proaspătă, spălată bine sub jet de apă. Recipientul trebuie să conțină verdeţuri tocate bine şi scurse de apă. Dacă rămâne apă pe frunze, cristalele de gheaţă vor strica calitatea pătrunjelului sau a mărarului. Foarte multe mame sau bunici scriu pe cutii ce se află înăuntru, pentru a nu umbla haotic prin congelator. Metoda este foarte bună și recomandată de experții culinari.

Mărarul sau pătrunjelul își păstrează proaspețimea în cutii de plastic

Mărarul proaspăt și aromat este un plus cheie pentru multe feluri de mâncare. Pe lângă utilizarea sa evidentă în murături, este ingredientul vedetă în salatele grecești. Este adesea folosit ca și condiment pentru somon și alte fructe de mare, în salata de cartofi, în sosurile de primăvară, pentru a da o aromă aparte fripturii și ca potențator de gust pentru brânza de vaci, printre multe alte utilizări gustoase.

Datorită prospețimii sale puternice, gospodinele folosesc doar puțin mărar. Chiar și așa, este ieftin și ușor de cultivat. Plantează-l în grădina de ierburi și bucură-te de aromele sale tot anul prin congelarea sa doar în cutii de plastic, așa cum am menționat mai sus.

Mâncarea va avea un gust deosebit

Congelarea verdețurilor este simplă și durează aproximativ cinci minute sau mai puțin. Tot ce ai nevoie, în afară de mărar, pătrunjel etc., este un recipient de plastic. Când vrei să le utilizezi pentru ciorbă, tocănițe sau salate, scoate cutiile din congelator și folosește atât cât ai nevoie. Se dezgheță atât de repede încât nu este nevoie să faci nimic special pentru a reveni la forma inițială; aruncă-le în orice fel de mâncare pe care o prepari.

Urmăriți Playtech.ro și pe