De ce să nu mai bagi în congelator carnea deja dezghețată. Este o mare greșeală

De ce să nu mai bagi în congelator carnea deja dezghețată. Este o mare greșeală
Puteți recongela carnea? Răspunsul nu este atât de simplu

Majoritatea gospodinelor își fac provizii, acestea găsindu-și locul în congelator. Printre produsele regăsite în congelator este și carnea, indiferent că este de porc, vită sau pui. Este acolo pentru a fi gătită mai târziu. Dar, poate multe dintre acestea, nu știu de ce să nu mai bagi în congelator carnea deja dezghețată. Este o mare greșeală, spun specialiștii, și ar trebui să țineți cont de asta. Dar, ca să ne elucidăm asupra problemei, ne-am interesat care este motivul real de a nu mai face asta. Oricum, sfatul specialiștilor, în general, spune că orice aliment odată congelat și dezghețat n-ar trebui băgat la loc în congelator.

Puteți recongela carnea? Răspunsul nu este atât de simplu

Congelarea cărnii este un lucru pe care majoriatea gospodinelor îl faca. Cumpărarea de pui, friptură sau carne tocată de vită în vrac și congelarea acesteia poate economisi atât de mulți bani, plus călătorii suplimentare la magazinul alimentar.

Dar i s-a întâmplat și celor mai buni dintre noi. Ați decongelat o friptură pe care intenționați să o folosiți pentru o rețetă delicioasă de friptură la cină, apoi nu ați apucat să o gătiți și acum vă întrebați „Poți recongela carnea

Este în regulă să o pui înapoi în congelator pentru altă dată? La fel ca la congelarea brânzei, răspunsul este puțin complicat și depinde de câțiva factori.

Continuați să citiți pentru a afla dacă puteți recongela carnea și care sunt cele mai bune moduri de a face acest lucru. De asemenea, un sfat rapid, este o idee bună să verificați temperatura din congelator, ar trebui să fie la 0 grade sau mai mică pentru o congelare sigură.

De ce să nu mai bagi în congelator carnea deja dezghețată?

Potrivit specialiștilor, carnea trebuie decongelată la frigider și niciodată la temperatura camerei. Dacă nu ați decongelat carnea în frigider, ar trebui să o aruncați și să nu o recongelați. Dacă ați decongelat-o în frigider, atunci puteți recongela carnea.

Dar faceți asta, tâta timp cât nu a stat prea mult timp în frigider după ce a fost decongelată. Cu cât carnea decongelată stă mai mult timp, cu atât mai mult timp au timp să se formeze bacterii pe ea. În cazul în care carnea s-a decongelat și a stat în frigider mai mult de 36 de ore, nu vă recomandăm să o recongelați.

De ce nu este bine să congelați carnea de două ori?

Dacă carnea este crudă, atunci urmați instrucțiunile de mai sus. În cazul în care carnea este deja gătită, veți pierde o mare parte din textură și aromă dacă o decongelați și o recongelați din nou.

Așa că nu vă recomandăm să recongelați carnea gătită. De asemenea, nu ar trebui să congelați, sau să recongelați, nicio carne care a stat la temperatura camerei mai mult de 2 ore sau la o temperatură de 90 de grade sau mai mare de mai mult de 1 oră.

De câte ori puteți decongela și recongela carnea tocată de vită?

Dacă ați congelat carnea tocată de vită și ați decongelat-o în condiții de siguranță, în frigider, atunci o puteți recongela. Nu vă recomandăm să faceți acest lucru de mai multe ori, deoarece va provoca arsuri de congelare și o pierdere de gust și textură atunci când gătiți carnea.

Alimentele fierbinți trebuie lăsate să se răcească complet înainte de a fi puse în frigider

Nu este bine să lăsați alimentele perisabile afară pentru o perioadă lungă de timp sau peste noapte înainte de a le pune în frigider. Microorganismele se pot dezvolta rapid în alimente la temperaturi cuprinse între 5° și 60 de grade.

Controlul temperaturii este cel mai simplu și mai eficient mod de a controla dezvoltarea bacteriilor. Alimentele perisabile ar trebui să petreacă cât mai puțin timp posibil în zona periculoasă de 5-60 grade. Dacă alimentele sunt lăsate în zona de pericol, trebuie să știți că nu pot fi consumate în condiții de siguranță.

Rămășițele fierbinți și, de altfel, orice alte rămășițe ar trebui să intre în frigider după ce s-au răcit. Făcând asta se reduce condensul, în aproximativ 30 de minute. Porțiile mari de alimente fierbinți se vor răci mai repede dacă sunt împărțite în cantități mai mici în recipiente puțin adânci.

Este posibil ca alimentele fierbinți, cum ar fi tocănițele sau supa, lăsate în frigider într-un recipient voluminos, de exemplu un bol de doi litri, față de o tavă puțin adâncă, să dureze aproape 24 de ore pentru a se răci până la zona sigură de mai puțin de 5 grade.

Concluzie

Acum că ai aflat de ce să nu mai bagi în congelator carnea deja dezghețată, poate te vei gândi de două ori înainte să faci asta. Oricum, proviziile tale de carne sunt în siguranță, atât timp cât ții cont de sfaturile specialiștilor.