Rechinul desenat ”face valuri” pe Instagram: de ce ai crede că este adevărat

Rechinul desenat ”face valuri” pe Instagram: de ce ai crede că este adevărat

Un artist pasionat de graffiti s-a gândit să facă un cadou comunității din care face parte. Din acest motiv, a pictat un rechin de dimensiuni generoase pe o piatră de la marginea apei.

Pe plaja Palolem din South Goa, India, există un rechin fioros care nu pleacă nicăieri. Aceea este de fapt o pictură pe piatră care te surprinde printr-un grad sporit de realism. Este creația artistului Jimmy Swift. El este atât de entuziasmat de proiectul său, încât se duce la fiecare câțiva ani să-l picteze din nou. În mod previzibil, apa valurilor are abilitatea să-i distrugă pictura, dar asta nu-l descurajează.

great-white-shark-jaws-rechin desenat 2

De prima oară când a văzut piatra printre valuri, Jimmy Swift s-a gândit la un rechin. A văzut similaritatea vizuală cu cea mai fioroasă creatură a oceanului și nu a avut decât să pună pe piatră ceea ce avea în minte.

Deși este destul de greu să-ți dai seama din poză, piatra are aproximativ 3,6 metri, iar în funcție de fenomenul de flux/reflux, ajunge să fie înconjurată de valuri învolburate. În acele momente, de la distanța potrivită, este greu să nu o confunzi cu un rechin.

În prima fază, piatra fost pictată în 2015 și nu a durat mult până să devină o vedetă pe rețelele sociale. Cadrul ideal pentru selfie-uri sau fotografii de grup, capul de rechin pictat a stârnit imaginația celor care voiau să facă valuri online. Cei mai mulți se prefac că încearcă să scape de rechinul periculos, la fel ca o celebră scenă din filmul clasic Jaws (Fălci).

”Asta a fost cea mai dificilă pictură a mea. Eram pur și simplu lovit de valuri și de mareea în creștere, fiind nevoit să mă opresc înainte să termin.” își amintește artisul. Swift a revenit pe aceeași plajă în 2017 pentru a-și reface ”tabloul” într-o manieră și mai verosimilă decât prima oară.

great-white-shark-jaws-rechin desenat