22 sept. 2022 | 12:00

Recep Erdogan, prietenul care îi întoarce spatele lui Vladimir Putin. Președintele turc se opune categoric acțiunilor președintelui rus. Ce acuzații îi aduce

News
Recep Erdogan, prietenul care îi întoarce spatele lui Vladimir Putin. Președintele turc se opune categoric acțiunilor președintelui rus. Ce acuzații îi aduce
Recep Erdogan și Vladimir Putin

Vladimir Putin dezamăgește tot mai multă lume, inclusiv lideri mondiali care până de curând se aflau în anturajul său politic. Cu toate acestea, agresiunile pe care le exercită asupra Ucrainei i-au făcut chiar și pe cei mai fideli prieteni să se îndepărteze de tiranul de la Kremlin. În urmă cu puțin timp, Recep Erdogan, a criticat aspru organizarea referendumurilor din mai multe regiuni ucrainene pentru alipirea de Rusia.

Vladimir Putin continuă lupta împotriva Occidentului

Deși se află la pământ din toate punctele de vedere, Vladimir Putin nu renunță la planurile sale de cucerire. Astfel, separatiştii ruşi din Doneţk, Lugansk şi Herson și Zaporojie au anunțat că vor organiza referendumuri, timp de cinci zile, cu scopul de a realiza unirea Rusiei cu republicile autoproclamate din aceste regiuni.

Informația a fost transmsisă cu ajutorul presei de stat de la Moscova şi de oficialităţile locale. Un anunț similar a fost transmis și în regiunea Zaporojie, potrivit TASS.

Miercuri seară, Turcia a revenit cu o poziție fermă asupra planurilor ilegitime ale Rusiei de a organizare refrerendumuri în cele patru regiuni ale Ucrainei ocupate acum de Moscova. Recep Erdogan a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că „Asemenea fapte împlinite ilegitim nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională”.

Președintele turc a avut aceeași poziție dură la adresa lui Putin, atunci când Federația Rusă „a răpit” Crimeea, motiv pentru care, acesta i-a cerut recent lui Vladimir Putin să le-o dea înapoi ucrainenilor.

Recep Erdogan este unul dintre puținii parteneri NATO care a reușit să aibă o relație bulaterală, păstrând legături atât cu Kievul, cât și cu Moscova. Acesta a încercat în repetate rânduri să obțină un armistițiu între cele două țări, forțând o încetare a războiului pe cale diplomatică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil, nefiind acceptate condițiile impuse de ambele țări participante la negocieri.

Cum pot fi ajutate cele două țări pentru a ieși din război

Din păcate, decizia lui Vladimir Putin de a organiza referendumuri pentru anexarea regiunilor din Ucraina, la care se adaugă și mobilizarea parțială a rezerviștilor, a adus pe scena politică și mai multe tensiuni care vor izola complet Rusia de toată lumea. Acest lucru poate însemna, de asemenea, începutul unei perioade și mai violente a războiului, Occidentul fiind nevoit să fie în alertă în orice moment, în timp ce Putin va avea o lume întreagă împotriva sa.

Cu toate acestea, Recep Erdogan le-a transmis liderilor mondiali prezenți la Adunarea Națională ONU că, atât Moscova, cât și Kievul au nevoie de ajutor pentru a găsi o „ieșire demnă” din această criză.

În urmă cu câteva zile, Recep Erdogan s-a întâlnit cu Vladimir Putin în cadrul summit-ului de Uzbekistan, acolo unde cei doi au fost observații în ipostaze destul de apropiate. Mai mult, liderul rus, vizibil slăbit, a fost surprins în timp ce era susținut de mână de președintele turc.

Ulterior summit-ului, Recep Erdogan a transmis că Vladimir Putin pare decis să pună capăt războiului, marcând câțiva pași importanți în acest sens.

„În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele Putin și am avut discuții foarte aprofundate cu el. Și îmi demonstrează că este dispus să pună capăt acestei situații cât mai curând posibil.

Aceasta a fost impresia mea, pentru că acum este destul de problematic modul în care merg lucrurile; 200 de ostatici vor fi schimbați în urma unui acord între părți.

Cred că va face un pas semnificativ înainte”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat televiziunii americane PBS.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro