Recalcularea pensiilor în 2020. Vești proaste pentru pensionarii care pierd bani

Recalcularea pensiilor în 2020. Vești proaste pentru pensionarii care pierd bani

Persoanele pensionate după 2011 trebuie să știe că vor fi beneficiarii unei creșteri mai mici sau mai mari a pensiei, întrucât la data pensionării, aceștia au primit un indice de corecție care nu va mai exista. Iată cum se calculează și ce trebuie să știe fiecare pensionar

Ce trebuie să știe toți pensionarii

Pentru că sunt mulți pensionari în situația în care nu cunosc aceste informații, le sunt aduse la cunoștință următoarele lucruri: din punctajul total realizat, existent pe decizie vor scădea punctajul obținut prin aplicarea indicelui de corecție, potrivit dcbusiness.ro. Micșorarea punctajului total înainte de a fi împărtit la 25 va fi cuprins între 6 si 20%.

De exemplu, pentru persoanele care au ieșit la pensie în 2019, punctajul normal din venituri anuale este de 100 puncte, la care au fost adăugate încă 20 de puncte, datorate indicelui de 1,2. Astfel, punctajul total ajunge la 120.

Pentru persoanele care au ieșit la pensie începând cu 2019, Decizia de pensionare cu 120 de puncte, va avea doar 100 puncte la recalcularea din 2021.

Cine va beneficia de creșterea pensiilor

Printre beneficiari se află bărbații care s-au pensionat înainte de 2011 și care au un stagiu de cotizare de 35 de ani. Pentru aceste persoane, recalcularea se va face pentru 25 de ani

Spre deosebire de bărbați, femeile care s-au pensionat înainte de 2011 vor avea parte de o creștere mai mică cauzată de punctajul cuprins între 25 și 30 de ani de cotizare, iar în unele cazuri nu se vor simți creșteri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI