Realitatea Plus, amendată de CNA. Acuze către un șef PSD

Realitatea Plus, amendată de CNA. Acuze către un șef PSD

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat postul Realitatea Plus cu 5.000 de lei. Sancțiunea a vizat emisiunea „100% Tu decizi“, o rubrică în cadrul jurnalelor de 14:00, 17:00 și 20:00, a cărei prezentator este Laurențiu Botin, venit recent la Realitatea. Acesta a făcut mai multe acuzații, fără a prezenta vreo dovadă. La adresa cui a făcut remarcile, aflați în paragrafele următoare.

Postul de știri Realitatea Plus, sancționat de CNA

În timpul emisiunii „100% Tu decizi“, difuzată pe Realitatea Plus, prezentatorul Laurențiu Botin a adus acuze grave la adresa lui Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, despre care a spus că „obișnuia să fure portofele“. Declarațiile celui recent venit la Realitatea au atras o amendă de 5.000 de lei din partea CNA. Realitatea Plus nu a avut nici poziția lui Oprișan, nici dovezi pentru informațiile diseminate.

„Este o pastilă de trei minute în care nu se poate da drepta la replică, însă se dă drept la replică în cele 120 de minute de emisiune de sâmbătă seara.

Domnul Oprișan a fost sunat întreaga săptămână. Ne-a promis că va intra și că va comenta fiecare acuzație. Ultima promisiune a fost cu 10 minute înainte de emisiune.

Apoi i-a dat Ancăi Alexandrescu un mesaj în care i-a spus că avocații l-au sfătuit să nu mai intre în direct“, a punctat în fața CNA, potrivit paginademedia.ro.

Acuzații pe capul lui Marian Oprișan

Ce acuzații i-a adus Botin lui Oprișan? Redăm, pe scurt, din emisiune:

  • Junele „Portofel“ sau „Șuțu“, așa cum îl poreclise anturajul său interlop de dinainte de 1989, când, după cum povestesc greii lumii underground din orașul de pe Milcov, obișnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poșete.
  • Marian Oprișan a cochetat și cu fosta Securitate, fiind racolat cu numele de cod „Renato“.
  • Oprișan deține o fortăreață la kilometrul 25 din comuna Bolotești, pe Drumul Național Focșani-Otjula, fortăreață trecută pe numele mamei sale, Lucia Gherarde, o umilă pensionară de la fosta „Confecția Focșani“, racolată și ea de Securitate înainte de ’89 pe când era portar; portarul fabricii, sunt câteva dintre afirmațiile pe care le-a făcut Laurențiu Botin.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI