Maian Oprişan, președintele Consiliului Județean Vrancea, susţine că la conducerea spitalului Sf. Pantelimon din Focșani nu trebuia adusă armata. Acesta consideră că vinovatul principal pentru situaţia de la Focşani este PNL Vrancea.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, susţine că situaţia de la spitalul Judeţean Sf. Pantelimon din Focşani situaţia nu este atât de critică cum s-a lăsat să se înţeleagă.
„Responsabili morali pentru gestionarea epidemiei COVID-19 sunt cei din PNL Vrancea! Astăzi, la Focșani, ministrul Sănătății a dat curs solicitării PNL de a numi o conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani, pe perioada stării de urgență. Decizia ministrului s-a bazat pe faptul că actualul manager al spitalului este infectat COVID-19, iar cei din conducerea spitalului sunt contacți direcți. Atrag atenția asupra faptului că la Spitalul Județean Focșani, spital aflat în subordinea Ministerului Sănătății, nu există o situație critică așa cum s-a încercat acreditarea ideii de către liberali și ziariștii lor de casă!”, a anunţat Marian Oprișan, într-un comunicat de presă.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunţat, luni dimineața, că întregul management al spitalului din Focşani va fi asigurat de cadre militare, atâta timp cât este valabilă starea de urgenţă. Decizia a fost luată de Nelu Tătaru împreună cu Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.
„Având în vedere că tot managementul spitalului judeţean este infectat cu COVID-19 – managerul şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia împreună cu ministrul Apărării să dăm un ordin de misiune în care managementul pe perioada stării de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar. (…) Avem început un proces de evaluare a întregului personal. A fost o anchetă epidemiologică care a fost scăpată de sub control”, a spus Nelu Tătaru.