Realitatea crudă pe care Simona Halep o găsește în România. Din păcate, țara ei nu i-a putut oferi asta

Simona Halep, campioană la Wimbledon. România nu are niciun teren te denis pe iarbă

Simona Halep a devenit campioană la Wimbledon, turneu desfășurat pe iarba de la Londra, o suprafață care o incomoda în trecut pe sportiva noastră. Considerată o specialistă pe zgură, numărul 4 mondial s-a impus de această dată pe suprafața care i-a pus cele mai mari probleme de-a lungul timpului. Și asta fără să se poată antrena în România, țară în care nu există nici măcar un teren de tenis pe iarbă.

Simona Halep, campioană la Wimbledon. România nu are niciun teren te denis pe iarbă

Într-o conferință de presă desfășurată la Wimbledon, unul dntre jurnaliști și-a amintit că Ion Țiriac a declarat mai demult că în România este interzis să calci pe iarbă și că aceasta este doar pentru vaci. Reporterul a vrut să afle care a fost secretul Simonei la turneul de la Londra, în condițiile în care în România nu există niciun teren de tenis pe iarbă.

„Am călcat puţin pe iarbă în România, chiar dacă nu e voie. Acum am timingul potrivit pentru acest joc. Sunt şi odihnită, mă simt fresh, toate împreună contribuie la starea pe care o am pe teren”, a spus Simona Halep după meciul din sferturile de finală.

Chiar dacă în România nu s-a putut pregăti pe suprafața pe care până înaintea turneului de la Wimbledon s-a descurcat cel mai slab, Simona a muncit mult și a câștigat al doilea trofeu de Grand Slam din carieră.

„Am avut încredere în jocul meu, m-am simțit bine pe iarbă, am stat bine pe picioare, chiar dacă eu prefer să alunec (pe zgură, n.r.), aici e mai puțin posibil. Dar am început să lovesc mingea puternic, să servesc foarte bine, iar returul a fost foarte bun, probabil atuul jocului meu în acest turneu”, a declarat Halep după meciul câștigat în fața Serenei Williams.

Întrebată dacă a început să iubească mai mult iarba, Simona a răspuns imediat: „O iubesc! Trebuie să recunosc că am început să simt jocul, în acest an şi în acest turneu. Deci da, a fost un sentiment incredibil acolo.”

Sportiva a adăugat că a învățat să joace tenis pe iarbă în 2007, când a jucat la Wimbledon la junioare. A fost momentul în care jurnalistul de la Tennis Channel a spus: „Deci practic ai învăţat să joci, cum ar veni, la locul de muncă.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI