Realitatea alternativă a lui Dăncilă: de ce crede că va fi votată de PNL-iști

Realitatea alternativă a lui Dăncilă: de ce crede că va fi votată de PNL-iști

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezindețiale a devenit din ce în ce mai agresivă, iar Viorică Dăncilă crede că are de câștigat din declarațiile recente ale lui Iohannis.

Viorica Dăncilă încearcă să bifeze cât mai multe destinații, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin. Cu fiecare ocazie, discursul devine unul și mai agresiv la adresa președintelui Klaus Iohannis. Cele mai recente declarații le-a făcut la Buzău, unde a afirmat cu entuziasm că, în opinia ea, va câștiga alegerile pentru că va fi votată până și de PNL-iști. Ca referință, acesta este partidul lui Iohannis.

În același context, încercând să atragă atenția asupra faptului că merită voturile celorlalți candidați care nu au intrat în turul doi, Viorica a insistat pe faptul că le va împrumuta programul acestora. „Mi-am manifestat respectul pentru toţi contracandidaţii, o să preiau din programul contracandidaţilor mei, chiar dacă nu au intrat în turul doi, preşedintele României trebuie să ţină cont de obiectivele fiecărei formaţiuni politice, trebuie să fie preşedintele tuturor românilor”, a afirmat candidatul PSD.

În ultima săptămână, campania PSD de pe rețelele sociale și de la TV a încercat să îl înfățișeze pe Iohannis ca fiind un neamț extremist, gata să creeze lagăre de concentrare pentru membrii grupării social democrate. Dăncilă a continuat acel discurs la Buzău. „Cei care au văzut discursul candidatului Iohannis nu se regăsesc în el, pentru că astăzi spune că trebuie să dispară PSD-ul, mâine va spune că trebuie să dispară USR-ul, în altă zi va trebui să dispară UDMR-ul sau Pro România. Această atitudine din partea unui preşedinte nu este o atitudine proeuropeană, nu este o atitudine care se reflectă într-un fel postura de preşedinte”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Apogeul discursului a fost de a îndemna membrii PNL să îmbrățișeze PSD-ul. „Chiar şi celor care au votat PNL aş vrea să le spun că eu cred că nu se regăsesc în discursul preşedintelui Iohannis, al candidatului Iohannis, un discurs extremist, să nu uităm că PNL este partid naţional, nu partid extremist liberal şi cred că mulţi dintre cei care l-au votat pe Klaus Iohannis în primul tur nu se vor mai regăsi acum printre votanţii acestuia. Pentru că vor face diferenţa dintre discursul pe care trebuie să-l aibă un preşedinte, un preşedinte care-şi reprezintă cu adevărat cetăţenii şi un preşedinte care vrea să împartă România în două, un preşedinte care vrea cetăţeni de rangul unu şi cetăţeni de rangul doi”, a precizat candidatul PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI