Real Madrid și FC Barcelona se luptă pentru transferul unui star de la Bayern Munchen

David Alaba (centru) este unul dintre cei mai apreciați jucători ai lui Bayern Munchen datorită evoluțiilor din ultimii ani

Real Madrid și FC Barcelona se luptă și pe piața transferurilor, nu doar pentru titlul din Primera Division. Ultima țintă pe care ambele și-au fixat-o este David Alaba, fotbalistul celor de la Bayern Munchen. Lupta va fi una intensă, mai ales că Inter Milano și Chelsea sunt și ele interesate, scrie Transfermarktweb. Interesul mare pentru fotbalistul austriac vine și în contextul în care contractul acestuia cu bavarezii expiră în 2021. Momentan, Alaba a refuzat propunerile de prelungire venite de la conducerea lui Bayern. 65 de milioane de euro este cota de piață a lui Alaba.

David Alaba, palmares impresionant în tricoul lui Bayern Munchen! A semnat cu bavarezii când avea doar 16 ani

În cazul în care David Alaba nu va ajunge la un acord cu Bayern în următoarea lună, bavarezi ar putea fi obligați să asculte oferte. Termenul pe care l-a primit fundașul austriac este luna august, după finala Ligii Campionilor. Alaba este la Bayern Munchen de la vârsta de 16 ani. În 2008, bavarezii îl cumpărau de la Austria Viena, pentru doar 150.000 de euro. L-au împrumutat 6 luni la Hoffenheim în 2011, apoi a devenit titular incontestabil. Ajuns la 28 de ani, fotbalistul pare tentat de o nouă provocare.

În tricoul lui Bayern Munchen, David Alaba a disputat 382 de partide, a marcat 31 de goluri și a oferit 48 de pase decisive. A fost folosit, de-a lungul anilor, pe foarte multe posturi. A fost rotit peste tot, atât în defensivă, cât și în centrul terenului. Alaba are 72 de selecții și 14 goluri pentru echipa națională a Austriei.

Palmaresul lui Alaba este unul absolut impresionant. A câștigat campionatul Germaniei de 9 ori, cupa Germaniei de 6 ori și de 4 ori Supercupa Germaniei. A luat Liga Campionilor în sezonul 2012-2013 și mai apoi Campionatul Mondial al Cluburilor și Supercupa Europei. Toate trofeele au venit în tricoul lui Bayern Munchen. În plus, Alaba a fost desemnat în șase rânduri drept cel mai bun fotbalist al Austriei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI