27 mai 2021 | 14:08

Reacție neașteptată a sătenilor din Bălteni după ce s-au trezit cu mascații în casele lor

News
Reacție neașteptată a sătenilor din Bălteni după ce s-au trezit cu mascații în casele lor
Descinderi ale mascaților și Gărzii de Mediu în satul Bălteni

Comisarii Gărzii de Mediu Dâmbovița au vizitat un sat de romi din Dâmbovița, însoțit de mascați. Comisarii aveau informații despre mai multe depozite ilegale de deșeuri. Așa că, aceștia au fost de dimineață în localitate pentru a verifica.

Descindere a Gărzii de Mediu în Dâmbovița

Mascații au fost solicitați la primele ore ale dimineții să le ofere sprijin comisarilor Gărzii de Mediu Dâmbovița, în comuna Bălteni. Sătenii s-au obișnuit deja cu ei. Nu este prima dată când Garda de Mediu și jandarmii intervin în această zonă.

„Ne-au trezit mascaţii. Păi ne-au trezit copiii. S-au speriat copiii, că avem copii mici.  Sunt învăţată cu mascaţii. Eu ştiu, că era bulibaşă bărbatul meu. Vrei să îţi ghicesc?”.

De asemenea, romii din Bălteni, comuna Conțești, sunt controlați des și de către electricieni. Aceștia îi vizitează pentru că îi decablează de la curent. O mare parte din locuitorii comunei sunt racordați ilegal la rețea. Șoferii care trec prin zonă au reclamat că ar gunoaie, iar norii de fum invadează deseori drumurile.

Comisarii Gărzii de Mediu au confirmat situația și au aplicat zeci de amenzi în zonă. În jur de 200 de polițiști, jandarmi și comisarii Gărzii de Mediu au împânzit localitatea. Oamenii au negat că au ars gunoaie, la fel ca de fiecare dată când sunt controale.

Au fost arse deșeuri periculoase

Polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu au fost în comuna Contești, satul Bălteni, pentru a verifica dacă sunt respectate normele legale privind colectarea și tratarea vehiculelor scoase din uz. De asemenea, vor verifica dacă sunt respectate și normele legale privind colectarea deșeurilor feroase sau neferoase.

„La acţiune au participat 65 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, 40 de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, alături de  20 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, din cadrul Comisariatului General, al comisariatelor judeţene Dâmboviţa şi Argeş şi al Comisariatului Municipiului Bucureşti.  În cursul zilei, au fost efectuate verificări la 13 societăţi comerciale, precum şi la mai multe persoane fizice care desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor reciclabile”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

Garda Națională de Mediu a aplicat 5 amenzi contravenționale, unor persoane fizice, pentru lipsa actelor de reglementare privind activitatea de colectare a deșeurilor. Valoarea totală a amenzilor este de 35.500 de lei. Polițiștii anunță că acțiunea va continua până la sfârșitul săptămânii.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro