26 mart. 2021 | 11:48

Garda de Mediu a descins la Strehaia, unde se ard deșeuri des. Gestul disperat al unei femei ca să scape de lege VIDEO

News
Garda de Mediu a descins la Strehaia, unde se ard deșeuri des. Gestul disperat al unei femei ca să scape de lege VIDEO
Garda de Mediu a descins la Strehaia, unde se ard deșeuri des

„Deținătorii de autoturisme din Strehaia au fost luați la bani mărunți de către Garda de Mediu. Comisarii de la Mediu au luat la puricat activitatea rromilor. Pe terenurile lor se desfășoară activități ilegale, aceștia dezmembrează mașini, iar apoi componentele le ard.

Deșeuri arse ilegal în Strehaia

Nu este pentru prima dată când aceleași persoane sunt luat la control. De-a lungul timpul, amenzile nu au încetat să curgă, însă oamenii susțin că acesta este modul lor de a trăi și nu au o sursă de venit. Cei implicați riscă amenzi de la 30.000 până la 60.000 de lei. Polițiștii au descins în localitatea Strehaia, în două locații diferite. Nimeni nu avea documentația necesară pentru a dezmembra autoturisme. Aceștia ard resturile din dezmembrări cum ar fi: cabluri, cauciucuri și plastice. În acest fel, polițiștii au suspiciuni că normele de poluare nu sunt respectate.

Unii dintre ei, cei care desfășoară activități de ardere a componentelor auto și dezmembrare, nu au documente pentru niciun fel de activitate. Pe de altă parte, unele persoane au autorizație pentru derularea activităților de colectare de fier vechi, însă nu și pentru dezmembrări și arderea componentelor auto. Cei din urmă riscă sancțiuni drastice. În urma activităților de acest gen, mediul este poluat, iar pe terenuri rămân tone de deșeuri.

„Mașinile sunt ale mele. Le am pe persoană fizică. Am vreo 25 de mașini. Nu le iau scump. Le iau la 400 de lei bucata. Nu am cu se să trăiesc. Nu am cum să merg la cerșit în Franța sau să dăm în cap la oameni. Nu fac nimic rău.”, ne spune unul dintre cei verificați de Garda de Mediu.

O femeie a gustat ulei de motor ars pentru a scăpa de polițiști

Comisarii Gărzii de Mediu din Mehedinți au descins din nou la Strehaia. Într-un depozit, comisarii au găsit ulei de motor ars uzat de la mai multe autovehicule scoase din uz. Cei vinovați susțin că ar fi grăsime de porc topită.

„– Topim carnea bucăţi aşa.
– E untură aici?
– Da!
– Ia gustaţi. E untură? Că e ulei ars.
– Nu, e untură”, a fost dialogul dintre polițiști și femeie.

De asemenea, un alt depozit a intrat în atenția Gărzii de Mediu încă de anul trecut. În locul respectiv au fost aduse mai multe deșeuri din Marea Britanie. Atunci, tirurile au fost întoarse din drum, înainte ca marfa să fie arsă. Uleiul din motoarele mașinilor se scurge în sol, iar în acest fel, are loc o dublă poluare. Nu doar fierul vechi este la mare căutare, ci și sticla în unele cazuri.

Cătălin Tutilescu, șef Garda de Mediu Mehedinți: „Strehaia a ajuns cam unul dintre cei mai mari reciclatori de sticlă din ţară, dar doar fictiv, ies bani buni din asta. Centrele de sticle sunt puţine, dar în acte este foarte multă sticlă. ”

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Recalcularea pensiilor. Șeful Casei de Pensii prezintă ultimele noutăți
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro