Reacția Vioricăi Dăncilă după ce Mircea Geoană a fost numit în conducerea NATO. „Un român cu vastă experienţă politică”

Reacția Vioricăi Dăncilă după ce Mircea Geoană a fost numit în conducerea NATO. „Un român cu vastă experienţă politică”
Viorica Dăncilă, mesaj pentru Geoană după numirea în conducerea NATO. Ce i-a urat prim-ministrul?

Mircea Geoană este oficial în conducerea NATO. Premierul României a ținut să-l felicite în mod special pentru evenimentul petrecut. Ce a ales să-i spună Viorica Dăncilă?

Viorica Dăncilă, mesaj după numirea lui Mircea Geoană în conducerea NATO

Viorica Dăncilă l-a felicitat, în cursul zilei de miercuri, pe cel care ocupă acum locul în conducerea NATO, Mirce Geoană. Acesta deține, de acum, postul de secretar general adjunct. Prim-ministrul României a precizat, printre laude, că Geoană a arătat de-a lungul timpului că are o vastă experiență politică.Felicitări domnului Mircea Geoană pentru numirea în funcţia de secretar general adjunct al NATO! Ne bucurăm să fim reprezentaţi în cadrul Alianţei de un român cu vastă experienţă politică şi diplomatică, promotor al legăturii transatlantice şi al integrării euro-atlantice a României. Mult succes, Mircea Geoană!”, a scris Dăncilă, pe Facebook. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a anunțat venirea lui Geoană pe noua funcție. Actualul secretar general adjunct urmează să-și ia portofoliu la jumătate lunii octombrie. ”Este un avocat ferm al legăturii transatlantice”, a spus Stoltenberg despre Geoană.

La rândul său, Geoană s-a arătat foarte mândru, precizând mai apoi că este ”o uriaşă provocare şi o oportunitate”. ”Reprezintă, de asemenea, o recunoaştere a importantei contribuţii a României în cadrul NATO”, a spus sursa citată. Cel din urmă a fost în trecut președinte al Partidului Social Democrat în Guvernul Năstase și candidat al formațiunii la președinție.

Dăncilă, felicitări pentru Mirce geoană, după ocuparea postului de secretar adjunct al NATO
Dăncilă, felicitări pentru Mirce geoană, după ocuparea postului de secretar adjunct al NATO

”Este un avocat ferm al legăturii transatlantice”

Amintim că Viorica Dăncilă știa de faptul că Geoană era angajat în cursa pentru NATO în momentul în care i-a deschis ușa pentru revenirea glorioasă în PSD. Acest lucru se întâmpla pe data de 29 mai, la doar câteva zile de la condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Mircea Geoană a răspuns imediat propunerii prim-ministrului țării: ”rămân alături de foştii mei colegi şi colege, însă planurile mele imediate nu includ revenirea în politica militantă.” Planurile s-au dovedit a fi cu adevărat legate de NATO.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI