Mircea Geoană ar putea ajunge să dețină un post în conducerea NATO. E cea mai înaltă poziție pe care ar putea să o obțină țara noastră

Mircea Geoană ar putea ajunge să dețină un post în conducerea NATO. E cea mai înaltă poziție pe care ar putea să o obțină țara noastră
Mircea Geoană ar putea primi o funcție în conducerea NATO

Mircea Geoană ar putea ajunge să dețină un post important în conducerea NATO. Potrivit unor surse, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ar urma să îl numească pe fostul ministru de externe al României în funcția de secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

UPDATE – E oficial! Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO. Geoană ocupă acum cea mai înaltă poziție politică pe care a avut-o vreodată un român într-o organizație internațională.

Mircea Geoană ar putea primi o funcție în conducerea NATO

Dacă va fi numit în funcția de secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană ar deține cea mai înaltă poziție politică pe care a avut-o vreodată un român într-o organizație internațională. Jens Stoltenberg ar urma să facă anunțul oficial în perioada următoare.

În prezent, Rose Gottemoeller, din Statele Unite ale Americii, este numărul 2 în Alianța Nord-Atlantică. Mandatul lui a început în anul 2016.

Mircea Geoană este președinte al Partidului Social Românesc, formațiune pe care a fondat-o în aprilie 2015 și președintele Institutului Aspen România, o asociație non-profit, apolitică. El a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în Guvernul Năstase.

A absolvit Liceul Sf. Sava din București în 1976, unde a urmat profilul uman. Apoi a urmat cursurile Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic București precum și ale Facultății de Drept din București. A urmat cursurile „Ecole Nationale d’Administration de Paris” în 1992 și cursul despre Instituții Democratice al NATO. Este doctor în economia mondială la Academia de Studii Economice din București. În perioada în care a fost ambasador al României la Washington, a urmat Programul de dezvoltare managerială al Grupului Băncii Mondiale, în cadrul Harvard Business School.

În 2009, Mircea Geoană a participat la alegerile prezidențiale, ajungând în turul 2 de scrutin în care a fost învins de Traian Băsescu. Geoană a fost președinte pentru o noapte, întrucât numaratoarea voturilor a inversat exit-poll-urile din duminica alegerilor. Băsescu a avut cu 70.000 de voturi mai mult decât Geoană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI