Cât timp rămâne Viorica Dăncilă în fruntea PSD? Când va avea loc următorul congres

Cât timp rămâne Viorica Dăncilă în fruntea PSD? Când va avea loc următorul congres

Viorica Dăncilă a preluat frâiele PSD și a anunțat mai multe schimbări organizatorice în cadrul formațiunii. Șefa Guvernului susține că va conduce partidul până la data la care va fi organizat un congres.

Viorica Dăncilă este cea care preia conducerea PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Executiv Național, care s-a prelungit până spre miezul nopții și la capătul căreia au fost anunțate mai multe schimbări organizatorice.

Premierul și-a ales o nouă echipă la vârful PSD din care nu mai fac parte apropiații lui Liviu Dragnea și în care a revenit și Gabriela Firea, primarul-general al Capitalei.

Viorica Dăncilă, în fruntea PSD: pe cine are alături

Printre cei care au fost dați jos din funcțiile deținute se numără Codrin Ștefănescu, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea și care, de altfel, a și stat alături de fostul lider PSD după ce partidul a pierdut alegerile.

Pe lista neagră s-ar afla, potrivit unor surse, și ministrul de Interne Carmen Dan. Viorica Dăncilă a renunțat, de asemenea, la Anca Alexandrescu, consilierul onorific care era considerat omul impus de Liviu Dragnea în echipa de la Palatul Victoria.

Ea era considerată persoana prin care Dragnea știa tot ce mișcă în Guvern.

Pe de altă parte, nu ar fi exclus ca în PSD să apară și oameni care au decis să părăsească partidul pe vremea când era condus de Liviu Dragnea.

“Este importantă pentru noi unitatea, să înţelegem unde am greşit, să ne strângem toţi. (…) V-am spus faptul că vrem să deschidem larg porţile şi cei care vor să vină alături de noi vor fi întotdeauna bineveniţi. Bineînţeles că şi Mircea Geoană şi alţi colegi care vor să vină alături de PSD. Eu îmi doresc toţi oamenii de bună credinţă şi, chiar dacă au plecat din varii motive, sufletul lor a rămas alături de social-democraţi”
Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD

Cine sunt noii miniștri propuși

În ședința CEX a PSD, s-au luat în discuție și portofoliile din Guvern conduse acum de interimari. Ana Birchall, cea care a preluat cu titlul de interimar Ministerul Justiţiei, ar urma să devină ministru cu drepturi depline.

De asemenea, senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, ar putea să devină vicepremier fără portofoliu. funcție preluată de la Viorel Ştefan, care a fost trimis la Curtea Europeană de Conturi. Ministerul Fondurilor Europene ar putea fi preluat de Roxana Mânzatu.

PSD va fi sub comanda lui Viorica Dăncilă până în luna august, când va fi organizat Congresul Naţional în care va fi ales un nou președinte. Nu e clar, deocamdată, dacă și Viorica Dăncilă va candida pentru acest post.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI