Reacția unui deputat USR după o călătorie cu trenul în România: „Zeci de ani nu s-a facut nimic”

Reacția unui deputat USR după o călătorie cu trenul în România: „Zeci de ani nu s-a facut nimic”
Reacția unui deputat USR după o călătorie cu trenul în România

Un deputat USR a decis să călătorească cu trenul, însă nu a fost foarte mulțumit de experiența trăită. În 40 de minute, a reușit să parcurgă doar 23 de kilometri.

Deputat USR, se plânge de călătoria cu trenul

Radu Miruță, deputat USR Gorj, a călătorit cu trenul către București în această dimineață. Acesta a rămas dezamăgit cu de condițiile în ceea ce privești călătoriile cu trenul. Dar și de întârzieri și viteza cu care circulă acestea. Între Târgu Jiu și Rovinari, adică 23 de kilometri, un tren de călători face 40 de minute.

Cu toate că ministrul Transporturilor este coleg din USR, Radu Miruță a criticat modul de deplasare pe calea ferată. El este de părere că în ultimii ani nu s-a făcut nimic pentru a îmbunătăți condițiile.

„Sunt multe de reparat în acest domeniu, lăsat aproape în paragina in ultimii 30 de ani, dar toate trebuie să înceapă de undeva, iar politica actualei echipe de la Ministerul Transporturilor, de a revigora puţin infrastructura feroviară, este de apreciat.   Am plecat în aceasta dimineaţă cu trenul înspre Parlament, fiind singura metoda de a mai putea lucra ceva urgent în timpul mersului…la clasa a doua, aşa cum am mers cu toate ocaziile în facultate. Nu am şofer din suma forfetară disponibilă şi nu voi utiliza banii la dispoziţie şi pentru aşa ceva. O analiza corectă a costurilor/taxelor rutier vs. feroviar ar putea împinge puţin piaţa de marfă înspre zona feroviară pe care apoi din banii întorşi am putea-o dezvolta spre a-şi susţine singură competiţia.  Este de lucru când zeci de ani nu s-a facut nimic“.

CFR Călători închiriază trenuri în regim charter

În regim charter, agențiile de turism pot stabili diferite itinerarii pentru turiști. De asemenea, pachetele turistice care includ călătorii cu trenul sunt din ce în ce mai dorite și populare în Europa. Agențiile pot alege ruta trenului și orele de circulație. Trenul poate fi compus din vagoane clasa I, clasa a II-a, cușetă, dormit, restaurant și bar.

În timpul călătoriei, există posibilitatea de a lua masa, profitând de serviciile vagonului bar bistro sau al vagonului restaurant. Mai mult de atât, se pot organiza și lansări, expoziții, evenimente memorabile și evenimente corporate.

„Agenţiile de turism sunt din ce în ce mai interesate în a colabora cu CFR Călători, care a arătat deschidere în acest sens. Este mult mai facil atunci când turistul achiziţionează, de exemplu, de la o agenţie, un pachet turistic cu transport cu trenul inclus. Pe de altă parte, agenţiile au posibilitatea de a închiria un tren în regim charter şi de a organiza trasee şi circuite”, declară George Cioceanu, prim vicepreşedinte ANAT.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI