Președintele Klaus Iohannis a vizitat marți, 29 august, la ora 15:00, primele victime ale exploziilor de la stația GPL din Crevedia. Șeful statului a transmis un mesaj după eveniment, în care a solicitat tragerea la răspundere a persoanelor vinovate pentru incidentul de săptămâna trecută.
Exploziile de la stația GPL de la Crevedia, de săptămâna trecută, au fost soldate cu un număr total de 58 de victime. Dintre acestea, 43 reprezintă angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, agenți de poliție și jandarmi care au acționat la fața locului. Doi oameni și-au pierdut viața.
4 pacienți dintre cei 56 răniți în urma exploziilor se află în stare critică. Dintre aceștia, trei sunt internați la București și unul la Milano. Acesta din urmă a fost transferat la o nouă unitate medicală din Italia, unde cadrele medicale sunt specializate la nivel înalt în tratarea arsurilor.
Alți 24 de pacienți se află internați în spitalele din București, în stare ușoară sau medie de arsuri. Până în prezent, 17 pacienți au fost externați, potrivit ultimului raport emis de Ministerul Sănătății.
3 pacienți se află în stare critică și sunt intubați sau ventilați mecanic, după cum arată sursa citată. Doi sunt internați la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti și unul la Spitalul Clinic Bagdasar Arseni Bucureşti.
Cei 24 pacienți care se află în stare medie sau ușoară de arsuri au fost repartizați astfel:
În total, 12 pacienți au fost transferați la spitale din străinătate, potrivit Ministerului Sănătății.
Klaus Iohannis a efectuat marți, 29 august, o vizită la o parte dintre victimele exploziilor de la Crevedia. Șeful statului s-a deplasat la răniții internați la Spitalul Clinic de Urgență București, la ora 15:00. După eveniment, președintele a transmis un mesaj în care cere tragerea la răspundere a celor vinovați.
Șeful statului a precizat că a întâlnit două categorii de persoane la Spitalul Floreasca, pe ambele admirându-le și stimându-le. Prima categorie: pompierii profesioniști, hotărâți, dăruiți, care au fost răniți în cadrul intervențiilor de la Crevedia.
A doua categorie: medicii și întregul personal medical, care s-a mobilizat pentru a salva viețile răniților.
Klaus Iohannis și-a exprimat compasiunea și sprijinul pentru victimele tragediei. În același timp, președintele a cerut tragerea la răspundere a celor vinovați pentru exploziile de la Crevedia.
„Trebuie să vedem: a fost neglijență, conivență sau pur și simplu ignoranță? Sau n-au fost bune procedurile sau nu s-au corelat instituțiile sau cineva a încălcat legea? Toate acestea trebuie clarificate, explicate și sistemele îmbunătățite.
Nu pot să accept explicații de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni. E un pic greu de acceptat în cazul Crevedia, de exemplu. Nu vreau în acest moment să acuz pe nimeni. Aştept ca instituţiile să îşi facă datoria, să vină cu explicaţii, cei vinovaţi să primească pedepse exemplare”, a spus președintele Klaus Iohannis.