Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a fost eliminată în sferturi de Amanda Anisimova

Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a fost eliminată în sferturi de Amanda Anisimova
CTP o critică pe Simona Halep după înfrângerea cu Amanda Anisimova

Simona Halep a fost eliminată în sferturi la Roland Garros de Amanda Anisimova, o sportivă de doar 17 ani din Statele Unite ale Americii. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu trage un semnal de alarmă cu privire la jucătoarele din noua generație, care urmează să le dea mari bătăi de cap celor deja consacrate, printre care și Halep.

CTP o critică pe Simona Halep după înfrângerea cu Amanda Anisimova

„Posedă un joc impecabil, atât pe rever, cât și pe forehand. Știu să vină la fileu, să pună o scurtă, o contrascurtă. Acestea sunt jucătoarele din noul val. Simona are 27 de ani. Ea a reușit performanțe extraordinare cu un anume fel de joc.

De pe fundul terenului, cu o deplasare excelentă. E foarte greu să asimileze niște arme, fără de care nu o văd făcând față acestor noi jucătoare. Ea trebuie să avanseze în teren, să urce la fileu. E greu să modifice, a spus jurnalistul despre Amanda Anismiova”, după meciul din sferturi cu Simona Halep.

Cristian Tudor Popescu este de părere că Simona Halep a fost depășită din punct de vedere tehnic și că este mult mai slabă fără ajutorul lui Darren Cahill.

„A fost depășită tehnic. Lovituri mai adânci, Simona nu a deschis jocul. Aici se vede absența lui Darren Cahill. A fost o problemă de psihic. Nu a mai avut temperamentul unei luptătoare. A fost mult mai moale psihic. Această jucătoare îmi amintește de Martina Hingis. Nu este exclus să câștige Anisimova turneul. E o jucătoare bine construită”, a adăugat gazetarul.

Amanda Anisimova a învins-o pe Simona Halep cu scorul de 6-2, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros și a rămas fără set pierdut în această competiție. După această înfrângere, Simona a coborât de pe locul 3 pe locul 8 WTA. Are 3.963 de puncte și nu poate coborî mai jos de această poziție.