Cine este Amanda Anisimova, jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros

Cine este Amanda Anisimova, jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros
Amanda Anisimova a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros

Simona Halep a pierdut surprinzător în sferturile de finală la Roland Garros, în 2 seturi: 2-6, 4-6. Constănțeanca a fost învinsă de Amanda Anisimova, o sportivă de doar 17 ani din Statele Unite ale Americii, care a câștigat primul titlu WTA în aprilie 2019, la Copa Colsanitas, în Columbia.

Amanda Anisimova a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros

Sportiva noastră a început turneul de la Paris pe locul 3 în clasamentul WTA și, după înfrângerea din sferturile de finală, a coborât pe locul 8. Simona are 3.963 de puncte în clasamentul Live și nu poate coborî mai jos de această poziție, chiar dacă în turneu mai sunt încă Johanna Konta și Marketa Vondrousova, jucătoare mai slab cotate.

Amanda Anisimova, jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros, are doar 17 ani și este cea mai tânără sportivă din top 100 WTA. A câștigat primul titlu din carieră abia în 2019, în luna aprilie, la Copa Colsanitas, din Columbia, iar în competiția de la Paris nu a pierdut niciun set până în această fază. Aflată pe locul 51 în ierarhia feminină, ea le-a învins pe Harmony Tan, Aryna Sabalenka, Irina Begu, Aliona Bolsova Zadoinov și Simona Halep și s-a calificat în semifinale.

Amanda Anisimova
Amanda Anisimova

În primul set din sferturi, Anisimova a condus-o pe Halep cu 1-0 și 2-1, iar după ce românca a egalat la 2, a câștigat 4 game-uri la rând și s-a impus cu 6-2. Americanca a început foarte bine și setul secund și a condus cu 3-0. Simona a redus din diferență, dar adversara ei a făcut repede 4-1. Constănțeanca a făcut ulterior break și a egalat la 4, dar a fost învinsă cu 4-6 (scor final 2-6, 4-6).

„Mi-au cam tremurat mâinile, nu este chiar așa de simplu să joci cu Simona Halep. Știam că trebuie să fiu foarte atentă la reverul în lung de linie. Cred că am avut un plan de joc bun. Este ceva incredibil să joc aici. Este o arenă senzațională”, a declarat Amanda Anisimova după meciul cu Simona Halep.