Reacția Iulianei Marciuc despre scandalul voturilor de la Eurovision 2022: “Membrii juriului nu au putut comunica între ei”

Reacția Iulianei Marciuc despre scandalul voturilor de la Eurovision 2022: “Membrii juriului nu au putut comunica între ei”
Reacția Iulianei Marciuc în scandalul Eurovision 2022: ce spune despre evenimentul surprinzător

Iuliana Marciuc vine cu o reacție în scandalul voturilor de la Eurovision 2022. Românii au fost șocați de cele întâmplate. Șefa delegației României în cadrul concursului celebru de muzică își exprimă părerea cu privire la situația fără precedent petrecută în ziua cea mare. ,,Membrii juriului nu au putut comunica între ei, a semnat fiecare fișa lui de jurizare”, a subliniat vedeta. Cu ce alte detalii a mai venit?

Scandal Eurovision 2022: reacție Iulianei Marciuc

Eurovision 2022 s-a încheiat cu un scandal uriaș în urma votului. Iuliana Marciuc este șefa delegației României în cadrul concursului celebru de muzică.

Cea din urmă a venit cu o serie de declarații referitoare la cele petrecute după marea finală. Blondina susține că nu știe din ce motiv voturile au fost modificate, iar cele 12 puncte care mergeau la Republica Moldova au mers la Ucraina.

Ea a subliniat că jurizarea a fost făcută în conformitate cu regulamentul EBU și acum așteaptă un răspuns în privința acestui scenariu.

Partenera de viață a lui Adrian Enache a vorbit deschis despre tot scandalul și a oferit propriile păreri cu privire la modul în care au fost jurizate momentele.

De asemenea, Iuliana Marciuc a subliniat că a sunat personal la București pentru a primi punctajul oferit de juriu. Șefa delegației României la Eurovision a declarat că cei din juriu nu au putut comunica între ei, iar nici în acest moment nu se știe care a fost problema.

,,Am cerut să mi se dea și mie punctajul”

„Am sunat la București, am cerut să mi se dea și mie punctajul, pentru că până în acel moment nu îl știam și am cerut amănunte cu privire la felul în care a fost organizat juriul în studio.

Am aflat că a fost organizat cu toate regulile impuse de EBU, cu prezența unui notar obligatoriu, un notar care să sosească în studio înaintea membrilor juriului.

Membrii juriului nu au putut comunica între ei, nu au putut vorbi, a semnat fiecare fișa lui de jurizare, nu au văzut nici la final rezultatul total al juriului. În acest fel, nu știm care este problema acestei jurizări’, a spus ea, în direct, la Știrile TVR.

,,În acest fel noi am aflat că”

Mai mult decât atât, Iuliana Marciuc a mai mărturisit că cele 12 puncte oferite de România către Moldova au ajuns la Ucraina chiar în noaptea finalei.

Persoana responsabilă cu juriul a observat detaliul care ar fi făcut diferența. Mai exact, rezultatul juriului de specialiști aflat în studioul de la București nu a fost preluat.

„Nu am primit niciun comunicat oficial cu privire la suspiciuni legate de cea de a doua semifinală, suspiciuni ce sunt prevăzute în acest newsletter primit abia noaptea târziu în timpul procesului de jurizare.

Acest mail a fost primit cam la 30 de minute după ce producătoarea noastră a solicitat prin convorbire telefonică cu operatorul de vot Digame amănunte cu privire la această neconcordanță. În acest fel noi am aflat că cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei’, a mai spus ea.