Reacția incredibilă a Anei Maria Popescu, după ce ministrul Novak i-a cerut scuze. Ce a ținut sportiva să-i transmită

Reacția incredibilă a Anei Maria Popescu, după ce ministrul Novak i-a cerut scuze. Ce a ținut sportiva să-i transmită
Reacția incredibilă a Anei Maria Popescu, după ce ministrul Novak i-a cerut scuze. Ce a ținut sportiva să-i transmită

Ana Maria Popescu și ministrul Eduard Novak s-au duelat verbal în ultima perioadă. Vicecampioana olimpică de la spadă s-a declarat nemulțumită de bugetul alocat de guvern scrimei, dar și sportului, în general. Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak a replicat că nici cu 5 milioane de lei în plus, sportiva n-ar fi câștigat aurul. La revenirea în țară, campioana a sancționat replica acestuia nedorind să dea mâna cu el și criticându-l din nou. Acum, lucrurile au luat o altă turnură.

Reacția incredibilă a Anei Maria Popescu, după ce ministrul Novak i-a cerut scuze

Ana Maria Popescu a dus un duel verbal cu ministrul Novak, după cucerirea medaliei de argint la Tokio, în proba de spadă. Sportiva de 36 de ani a criticat subfinanțarea sportului românesc. În replică, Novak a declarat că nici cu 5 milioane de lei în plus la bugetul Federației de Scrimă, Popescu nu ar fi luat aurul. Tensiunea a „detonat” în momentul revenirii vicecampioanei olimpice în țară. Ea a refuzat să dea mâna cu ministrul Novak, care era printre cei care o așteptau la aeroport.

Mai mult, Ana Maria Popescu n-a ezitat să-l critice pe ministrul Novak, el însuși medaliat cu aur și argint la Jocurile Paralimpice, în proba de ciclism. Novak va participa inclusiv la ediția din acest an, de la Tokio, ce va avea loc între 24 august – 5 septembrie.

Îmi doresc foarte mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane (n.r. – de lei). Dar nu-i problemă mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia!”, a spus Ana Maria Popescu în fața ministrului Novak.

Ce a ținut sportiva să-i transmită

După situația creată la aeroport, Eduard Novak și-a cerut scuze Anei Maria Popescu pentru declarația inițială, legată de aurul olimpic.

Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. (…) Sincer, îmi pare rău. Pentru mine, Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Novak la TVR 1.

După scuzele ministrului și marea campioană a revenit la „sentimente mai bune”. Într-o postare pe Facebook, Ana Maria Popescu și-a cerut, la rândul ei, scuze, pentru că nu a dat mâna cu Novak, la aeroport. Dar a insistat pe problemele finanțării sportului românesc, o problemă ce rămâne indiferent de gesturi și scuze.

Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți”, a scris Ana Maria Popescu în mesajul său.

Dar ea a insistat pe problemele solidarității și finanțării sportului românesc, probleme ce rămân indiferent de gesturi și scuze.

Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni! Dacă vom fi interesați de ”capra vecinului”, doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! (…)
Am spus-o în repetate rânduri… când dorința de performanță va fi mai mare decât orgoliile, sportul (și nu numai) va avea de câștigat! Și poate că acest episod este o lecție din care avem cu toții de învățat.
Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020”, a mai scris, printre altele, Ana Maria Popescu, în mesajul transmis pe contul de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI