Reacția halucinantă a presei britanice la adresa Emmei Răducanu. Totul după ce a jucat în România

Reacția halucinantă a presei britanice la adresa Emmei Răducanu. Totul după ce a jucat în România
Reacția halucinantă a presei britanice la adresa Emmei Răducanu. Totul după ce a jucat în România

Reacția halucinantă a presei britanice la adresa Emmei Răducanu. Jucătoarea din Insulă cu tată român a făcut furori la Transylvania Open. Și, deocamdată, nu prin joc, ea câștigând cu efort în primul tur, ci prin atitudinea ei față de România, țara natală a tatălui său. Câștigătoarea de la US Open și-s dorit să vorbească în limba română și și-a exprimat dragostea față de România și oamenii ei. Ea a fost primită cu căldură și de jucătoarele române. Aceste lucruri au pus în gardă presa din Marea Britanie care se teme că Emma Răducanu ar putea fi „adjdecată” de România.

Reacția halucinantă a presei britanice la adresa Emmei Răducanu

Reacția halucinantă a presei britanice la adresa Emmei Răducanu. Adolescenta britanică a devenit un adevărat megastar după performanțele realizate la Wimbledon și, mai ales, la US Open. Emma Răducanu a ajuns una dintre cele mai populare sportive din tenisul actual și nu numai. Ea participă pentru prima oră la un turneu în România, țara natală a tatălui său, Ion. În ciuda faptului că Transylvania Open are loc fără public din cauza pandemiei, Emma i-a cucerit pe românii care i-au apreciat și dorința ei de a vorbi în limba română și declarațiile de dragoste față de țara părintelui său.

Emmei Răducanu nu i-a luat mult timp până  să afirme că ”mă simt acasă aici”. Ea a reamintit că a venit adesea la bunica sa paternă care locuiește în București. În plus, în premieră, tatăl ei a însoțit-o în această deplasare, motivat fiind, de bună seamă, de reîntoarcerea în țara natală. Aceste lucruri au neliniștit presa engleză care se teme că Emma ar putea juca pentru România, deși este un un bun național britanic.

Totul după ce a jucat în România

Într-un articol dedicat Emmei Răducanu, publicația Daily Mail notează și afirmația acesteia că jucătoarele române, mult mai numeroase în circuit decât cele britanice, „au luat-o sub aripa lor”. De altfel, una dintre ele, Ana Bogdan (106 WTA) a declarat deschis că dacă ar dori să joace pentru echipa României de Fed Cup (n.r. – Billie Jean King Cup, conform noii denumiri), Emma ar fi binevenită.

Dacă vrea să joace pentru echipa României de Fed Cup, este mai mult decât binevenită. Ea s-a născut în Canada, dar a crescut în Marea Britanie. Este uimitor, înţeleg că vorbeşte şi limba chineză. Ştie şi câteva cuvinte în română. E destul de dulce şi are un accent dulce. Ea a arătat că totul este posibil dacă munceşti din greu, crezi şi continui să fii pozitiv”, a declarat Ana Bogdan, care i-a fost parteneră și la primul antrenament susținut de Emma Răducanu la Cluj.

Ca o ironie, Ana Bogdan îi va fi adversară Emmei, chiar astăzi, într-o partidă din optimile de finală ce va începe după ora 15.30. Jurnaliștii de la Daily Mail au reacționat acid la toate aceste declarații și au exclus posibilitatea ca Emma să fie „adjudecată” de România.

Indiferent de rădăcinile ei multiculturale, Răducanu este în mare parte un produs englez şi nu va reprezenta pe nimeni altcineva. Următoarea ei prezență în Regatul Unit ar putea fi în februarie, dacă selecționata de Fed Cup a Marii Britanii va juca pe teren propriu meciul din cadrul competiției”, a notat publicația citată.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI