24 iul. 2019 | 14:00

Reacția Ecaterinei Andronescu, după declarațiile controversate ale prodecanului de la Teologie. ”Mă oripilează!”

Știri generale
Reacția Ecaterinei Andronescu, după declarațiile controversate ale prodecanului de la Teologie. ”Mă oripilează!”
Ecaterina Andronescu, despre prodecanul de la Teologie: "Mi se pare de neconceput"

Ecaterina Andronescu a reacționat dur după declarațiile controversate ale prodecanului de la Facultatea de Teologie, care a abordat mai multe subiecte delicate la postul de radio Trinitas. Ministrul Educației a declarat că un astfel de preot nu ar trebui să fie profesor într-o universitate.

Ecaterina Andronescu, despre prodecanul de la Teologie: „Mi se pare de neconceput”

După ce a declarat la postul de radio Trinitas că violul care se lasă cu graviditate este posibil să fie consimțit, preotul Vasile Răducă și-a cerut iertare și a afirmat că declarațiile sale au fost scoase din context, deși nu făcuse altceva decât să răspundă întrebărilor ascultătorilor. El a precizat că punctul devedere exprimat cu privire la viol și relațiile dintre ortodocși și musulmani a fost în „perfect acord cu dogma creștin-ortodoxă.”

În cadrul emisiunii difuzate la radio, preotul a mai spus că un creștin ortodox nu ar trebui să aibă o relație cu un musulman. De asemenea, a vorbit despre folosirea prezervativului, menționând că cei care îl folosesc nu fac altceva decât să „își masturbeze soția.”

Preotul Vasile Răducă

Preotul Vasile Răducă

Declarațiile prodecanului de la Facultatea de Teologie au ajuns și la urechile ministrului Educației, care este de părere că un asemenea om nu are ce căuta ca profesor într-o facultate, cu atât mai mult la Teologie.

„Pe mine mă oripilează, mi se pare de neconceput. Dacă mă întrebați pe mine vă răspund direct: nu are ce căuta ca profesor într-o universitate, cu atât mai mult la Facultatea de Teologie. (…) Apreciez intervenţia Universităţii din Bucureşti, exprimată public prin poziţia rectorului. Îl susţin şi cred că este prima măsură pe care universitatea trebuie să o ia: şi anume aceea de a-l scoate din poziţia de conducător, pentru că este prodecan. Dar eu cred că şi Comisia de Etica a Universităţii se poate sesiza, cu atât mai mult cu cât domnia sa este profesor de morală. Mi se pare extrem de nepotrivită modalitatea de a se exprima pe un subiect destul de delicat”, a declarat Ecaterina Andronescu la un post de televiziune.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a somat public postul de radio Trinitas pentru emisiunea ”Răspundem ascultătorilor” din data de 27 mai, care a avut ca temă „Darul naşterii de prunci” și în cadrul căreia preotul a făcut declarațiile controversate.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Se anunță sărbători de poveste. Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Durere și lacrimi. Medicul Monica Pop, despre boala sa ucigașă: Fiecare om are asta
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro