24 iul. 2019 | 14:00

Reacția Ecaterinei Andronescu, după declarațiile controversate ale prodecanului de la Teologie. ”Mă oripilează!”

Știri generale
Reacția Ecaterinei Andronescu, după declarațiile controversate ale prodecanului de la Teologie. ”Mă oripilează!”
Ecaterina Andronescu, despre prodecanul de la Teologie: "Mi se pare de neconceput"

Ecaterina Andronescu a reacționat dur după declarațiile controversate ale prodecanului de la Facultatea de Teologie, care a abordat mai multe subiecte delicate la postul de radio Trinitas. Ministrul Educației a declarat că un astfel de preot nu ar trebui să fie profesor într-o universitate.

Ecaterina Andronescu, despre prodecanul de la Teologie: „Mi se pare de neconceput”

După ce a declarat la postul de radio Trinitas că violul care se lasă cu graviditate este posibil să fie consimțit, preotul Vasile Răducă și-a cerut iertare și a afirmat că declarațiile sale au fost scoase din context, deși nu făcuse altceva decât să răspundă întrebărilor ascultătorilor. El a precizat că punctul devedere exprimat cu privire la viol și relațiile dintre ortodocși și musulmani a fost în „perfect acord cu dogma creștin-ortodoxă.”

În cadrul emisiunii difuzate la radio, preotul a mai spus că un creștin ortodox nu ar trebui să aibă o relație cu un musulman. De asemenea, a vorbit despre folosirea prezervativului, menționând că cei care îl folosesc nu fac altceva decât să „își masturbeze soția.”

Preotul Vasile Răducă

Preotul Vasile Răducă

Declarațiile prodecanului de la Facultatea de Teologie au ajuns și la urechile ministrului Educației, care este de părere că un asemenea om nu are ce căuta ca profesor într-o facultate, cu atât mai mult la Teologie.

„Pe mine mă oripilează, mi se pare de neconceput. Dacă mă întrebați pe mine vă răspund direct: nu are ce căuta ca profesor într-o universitate, cu atât mai mult la Facultatea de Teologie. (…) Apreciez intervenţia Universităţii din Bucureşti, exprimată public prin poziţia rectorului. Îl susţin şi cred că este prima măsură pe care universitatea trebuie să o ia: şi anume aceea de a-l scoate din poziţia de conducător, pentru că este prodecan. Dar eu cred că şi Comisia de Etica a Universităţii se poate sesiza, cu atât mai mult cu cât domnia sa este profesor de morală. Mi se pare extrem de nepotrivită modalitatea de a se exprima pe un subiect destul de delicat”, a declarat Ecaterina Andronescu la un post de televiziune.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a somat public postul de radio Trinitas pentru emisiunea ”Răspundem ascultătorilor” din data de 27 mai, care a avut ca temă „Darul naşterii de prunci” și în cadrul căreia preotul a făcut declarațiile controversate.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro