Reacția directoarei liceului din Slobozia, după ce o profesoară își înjură elevii: „Sunt efectele pandemiei de COVID-19”

Reacția directoarei liceului din Slobozia, după ce o profesoară își înjură elevii: „Sunt efectele pandemiei de COVID-19”
Profesoară, înregistrată cum înjură elevii Poză ilustrativă

În cursul zilei de ieri au apărut mai multe înregistrări făcute într-o clasă a liceului pedagogic „Matei Basarab”, acolo unde o profesoară de matematică a fost surprinsă în timp ce urla la elevi, după un eveniment neplăcut în care a fost implicată o elevă de a sa. După publicarea materialelor audio, durectoarea liceului a transmis o explicație referitoare la modul în care elevii sunt tratați în instituția pe care o conduce.

„M-am săturat de rahaturile voastre”

Traumatizați de modul în care tinerii sunt tratați de cadru didactic, aceștia au decis să o înregistreze pe profesoară în timpul unei ieșiri necontrolate, iar ulterior au publicat materialul audio pe internet. La auzirea lui, mulți români s-au revoltat foarte tare, susținând că un astfel de profesor nu are ce căuta în Educație. Motivul pentru care elevilor li s-au adresat injurii este unul total nejustificat, după ce unei eleve i s-a făcut rău, iar colegii s-au speriat și au chemat o Ambulanță. Potrivit cadrului didactic, copii nu ar fi trebui să apeleze 112, fără ca aceasta să fie anunțată. Mai mult, profesoara a acuzat-o pe tânără că s-a prefăcut că leșină pentru a scăpa de lucrare.

„Tot proastă e și tot o să rămână corigentă. (…) Uitați-vă la mine, măi tâmpiților, când vă spun să numărați, îmi spuneți câte. Bă, m-ați auzit? Pe mine să nu mă mai puneți într-o astfel de situație! Că m-am săturat de rahaturile voastre. M-am săturat. (…) Lăsați-mă dracului în pace. Nu îmi plac dramele astea. Nu îmi plac.

A murit asta? Ziceți, mă, a murit sau nu? Atunci, ce p…a mă-sii s-a întâmplat aici? Cum adică i s-a făcut rău? Păi și chemi ambulanța? Cum chemați voi ambulanța, mă? Fără să anunțați pe nimeni, fără nimic”, striga profesoara, în timp ce directoarea încerca să lămurească problema.

Cum explică directoarea liceului comportamentul profesoarei

Imediat după mediatizarea înregistrărilor, directoarea unității de învățământ la care predă profesoara acuzată a reacționat, cerându-ți scuze pentru incidentul nefericit. Potrivit acesteia, reacțiile profesoarei ar fi influențate de stresul cauzat de pandemie, subliniind că acest comportamnet nu reprezintă, de fapt, instituția de învățământ.

Potrivit directoarei, înregistrările au fost făcute de elevi, fără acordul nimănui, judecând această acțiune neregulamentară.

„Pur și simplu am aflat din presă înregistrările. Au fost înregistrate de către copii, deși acest lucru este interzis prin regulament. Sunt efectele pandemiei de COVID-19. Și la unii și la ceilalți. Ne-a afectat pe toți. Pe unii mai puțin, pe alții mai mult. Este un incident extrem de nefericit. Nu este o practică în această şcoală”, a transmis directoarea şcolii.

De asemenea, reprezentanții IPJ Ialomița au transmis că pe numele profesoarei s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Potrivit ultimelor informații, profesoara a intrat în concediu, motiv pentru care nu poate fi sancționată pentru moment, însă direcțiunea a decis să o decadă din drepturile de dirigintă.

Ascultă acum înregistrarea audio: