Derapaj halucinant al unei profesoare din Slobozia după ce unei eleve i s-a făcut rău: „Duceți-vă, fraților și aruncați-vă de pe pod. Credeți că plâng eu sau plânge cineva pentru voi?”

Derapaj halucinant al unei profesoare din Slobozia după ce unei eleve i s-a făcut rău: „Duceți-vă, fraților și aruncați-vă de pe pod. Credeți că plâng eu sau plânge cineva pentru voi?”
Profesoară la ora de curs Poză ilustrativă

Scene de groază au avut loc în Slobozia, într-o clasă a liceului pedagogic ”Matei Basarab”, acolo unde o profesoară de matematică, respectiv dirigintă, a fost surprinsă în timp ce le adresa injurii elevilor săi. La momentul absolut șocant a fost prezentă și directoarea școlii, care ulterior a depus o plângere împotriva cadrului didactic. În acest moment, profesoara este cercetată disciplinar, pe numele său fiind deschis dosar penal.

Elevii, traumatizați de dirigintă

O situație halucinantă a avut loc la Liceul ”Matei Basarab” din Slobozia, acolo unde profesoara de matematică, care era și dirigintă, a avut o cădere nervoasă din cauza unui incident petrecut în clasă. Astfel, femeia a fost extrem de nervoasă din cauza faptului că elevii au chemat Ambulanța, după ce unei colege i s-a făcut rău. Femeia a considerat că adolescenta și-a regizat leșinul pentru a scăpa de o lucrare, în timp ce restul elevilor i-ar fi fost complici.

Cadrul didactic a fost înregistrat cu telefonul mobil, putându-se auzi adresările pline de injurii pe care această profesoară le adresează elevilor, în ciuda faptului că în clasă se afla și directoarea liceului, care a dat asigurări cu privire la faptul că elevii au solicitat inclusiv ajutor la cabinetul medical al instituției.

„Tot proastă e și tot o să rămână corigentă. (…) Uitați-vă la mine, măi tâmpiților, când vă spun să numărați, îmi spuneți câte. Bă, m-ați auzit? Pe mine să nu mă mai puneți într-o astfel de situație! Că m-am săturat de rahaturile voastre. M-am săturat. (…) Lăsați-mă dracului în pace. Nu îmi plac dramele astea. Nu îmi plac.

A murit asta? Ziceți, mă, a murit sau nu? Atunci, ce p…a mă-sii s-a întâmplat aici? Cum adică i s-a făcut rău? Păi și chemi ambulanța? Cum chemați voi ambulanța, mă? Fără să anunțați pe nimeni, fără nimic”, striga profesoara, în timp ce directoarea încerca să lămurească problema.

Profesoara avea deseori excese de furie

Odată cu înregistrarea acestui moment traumatizant, elevii și-au făcut curaj să povestească experiențele similare trăite anterior. Aceștia au povestit că profesoara le vorbește adeseori foarte agresiv, neîncercând să înțeleagă problemele reale pe care aceștia le au.

De asemenea, aceasta i-a sfătuit pe elevi să se arunce de pe pod pentru că oricum nimeni nu va plânge după ei sau să se taie pe mâini și să crape. Acesta le-a dat asigurări că îi poate ajuta ea să se omoare, dacă ei sunt lași și nu au curajul să o facă, potrivit ziare.com.

„(…) Duceți-vă fraților și aruncați-vă de pe pod. Credeți că plâng eu sau plânge cineva pentru voi? (…) Care diriginte este sunat la 7 dimineața de la UPU să i se spună că nu știu care se taie pe mâini?

Cum să te tai pe mâini? Cum, mă, să te tai pe mâini? Nu sunteți sănătoși la creier? Și să mi se spună că nu știu ce porcării a mai luat? (…) Ce să fac eu în situația asta? Nu sunt psiholog, nu sunt psihiatru, nu sunt nimic. Nu sunt mama voastră care v-a făcut. Bă, nu v-am făcut eu! (…)

Ce credeți că schimbați voi, mă? Nimănui nu-i pasă de treburile astea. Aveți impresia că schimbați voi lumea? Schimbați-o voi, mă. Nu vă convine, luați-vă câmpii și plecați unde vă place. (…) Auzi, să vă fie rău… Credeți că numai voi aveți menstruație? Băii… Toate fetele și femeile au. Aveți impresia că este o boală? (…) Băi, voi aveți suflete? Sunteți din piatră, din ce dracului sunteți? (…) Băi, sunteți niște monștri. Pentru mine sunteți niște monștri, fără suflet, nu se poate așa ceva”, ar fi spus diriginta în trecut.

„Suferiți? Asta este”

Elevii au reprodus alte monologuri în care profesoara, depășită de problemele cu care se confruntă adolescenții de astăzi, își varsă nervii pe aceștia, adresându-le sfaturi “de viață” extrem de dure și fără sens.

„Vrei să te omori? Băi, lașilor, lașilor! Nu așa se taie. Se taie pe partea asta și crăpați odată, dacă nu vă convine. Nu vreți să mai trăiți? Vă omor eu mă, dacă nu sunteți în stare.

Ce nu vă convine? Nu aveți mâncare? Nu aveți haine? Nu aveți școală, nu aveți viitor? Care e problema voastră? E de prea mult bine? Nu sunteți înțeleși? Nasol. Nimeni nu este înțeles! Sunteți singuri? Nașpa, nimeni nu este împreună cu cineva de fapt.

Suferiți? Asta este. Oamenii mai și suferă. Treziți-vă! Asta este viața, exact așa cum este și fugiți din fața ei tot timpul. (…) Nimeni nu o să vină la voi să vă ia de mânuță. (…) Nu mai rezist, nu mai pot! (…)”, sunt câteva fragmente din afirmațiile profesoarei din Slobozia, înregistrate de elevi de-a lungul timpului.

Ascultă înregistrările surprinse de elevi acum: