Răzvan Lucescu, un car de nervi în Grecia. Ce a făcut antrenorul român după ce Mircea Lucescu a scăpat din Ucraina

Răzvan Lucescu, un car de nervi în Grecia. Ce a făcut antrenorul român după ce Mircea Lucescu a scăpat din Ucraina
Răzvan Lucescu a stat cu sufletul la gură până când a aflat că tatăl său, Mircea Lucescu, a reușit să plece din Ucraina devastată de război

Răzvan Lucescu, un car de nervi în Grecia. Antrenorul român de la PAOK îi dedica tatălui său victoria de joia trecută din Conference League, în urma căreia echipa greacă s-a calificat în optimile competiției. În acea zi Rusia ataca Ucraina, iar tatăl tehnicianului de 53 de ani, Mircea Lucescu, era blocat în cantonamentul formației Dinamo Kiev. Înttre timp, Il Luce a reușit să ajungă în România, în timp ce Răzvan Lucescu s-a umplut de nervi la ultima partidă din campionatul elen.

Răzvan Lucescu, un car de nervi în Grecia

Răzvan Lucescu, un car de nervi în Grecia. Joia Trecută, lumea se cutremura de vestea invaziei militare a Ucrainei de către armata Rusiei. La Kiev, Mircea Lucescu, tată tehnicianului de la PAOK, s-a trezit blocat în capitala ucraineană, la un pas de amenințarea bombardamentelor ordonate de Vladimir Putin.

Tot joi seară, Răzvan Lucescu și echipa sa, PAOK, obțineau o calificare dramatică, la Salonic, în optimile Conference League. Elevii tehnicianului român au eliminat-o pe Midtjylland, din Danemarca. Scorul a fost 2-1 pentru greci, după primele 90 de minute.

În condițiile în care danezii câștigaseră prima manșă cu 1-0, s-a ajuns în prelungiri, apoi la lovituri de departajare, regula golurilor în deplasare nemaifiind valabilă. Jucătorii lui Răzvan Lucescu au fost mai lucizi la loviturile de la punctul cu var, printre marcatori numărându-se și Alexandru Mitriță.

Ce a făcut antrenorul român după ce Mircea Lucescu a scăpat din Ucraina

La finalul partidei, Răzvan Lucescu a declarat că a vorbit de trei ori cu tatăl său și că, pentru Mircea Lucescu, cel mai important lucru era ca PAOK să se califice.

„Mă gândesc mereu la tatăl meu, care e în Ucraina. Am vorbit de trei ori astăzi (n.r. – ieri) la telefon. Mi-a spus că, pentru el, cel mai important e ca PAOK să se califice: „Învinge pentru mine!”. Asta îl va face să se simtă bine”, a spus antrenorul care a împlinit 53 de ani pe 17 februarie.

Între timp, Răzvan Lucescu a răsuflat ușurat, tatăl său ajungând cu bine, la adăpost, în România. Și s-a întors la grijile campionatului din Grecia. Miercuri, PAOK Salonic a terminat la egalitate cu AEK Atena, în deplasare, scor 1-1. Meciul a reprezentat o restanţă din etapa a 17-a a Super League. PAOK a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 19, când Tsingaras a fost eliminat.

„Nimeni nu mă convinge că este cartonaș roșu”

Răzvan Lucescu a fost total nemulțumit de eliminarea jucătorului său. El a acuzat arbitrajul, susținând că decizia luată a fost mult prea drastică, echipa sa fiind nevoită să evolueze cu un om în minus timp de 75 de minute.

„A avea zece jucători timp de 75 de minute este o experiență prin care a trebuit să trecem. Efortul jucătorilor mei este uriaș. Nimeni nu mă convinge că este cartonaș roșu și problema este la VAR. Faza a avut loc în fața mea și nu dai niciodată cartonaș roșu la faza asta. Galben, da.

Pentru a pleca neînvinși, am reușit să ne asumăm riscuri în unele faze. AEK este o echipă bună și din acest motiv mă bucur că în 10 jucători am reușit să plecăm fără înfrângere”, a declarat Răzvan Lucescu, potrivit sport24.gr.

Într-un alt meci disputat miercuri, liderul Olympiakos Pireu a învins, cu 5-1, acasă, pe Asteras Tripolis. Echipa lui Răzvan Lucescu se află pe locul doi în Super League, cu 50 de puncte din 25 de partide. Lider este Olympiakos, cu 65 de puncte, în timp ce AEK Atena ocupă locul 3, cu 43 de puncte.