Ultimele informații despre Mircea Lucescu, aflat în Ucraina. Ce a vorbit Răzvan, fiul lui, cu el

Ultimele informații despre Mircea Lucescu, aflat în Ucraina. Ce a vorbit Răzvan, fiul lui, cu el
Răzvan Lucescu i-a dedicat victoria din Conference League, tatălui său, Mircea Lucescu, aflat la Kiev în ziua atacului declanșat de Rusia asupra Ucrainei

Ultimele informații despre Mircea Lucescu, aflat în Ucraina. Antrenorul român de la Dinamo Kiev rămăsese, ieri, blocat în capitala statului vecin, după atacul armat al Rusiei asupra Ucrainei. Joi seară, fiul lui Il Luce, Răzvan Lucescu, a repurtat o victorie importantă în cupele europene, calificându-se în optimile Conference League cu echipa sa, PAOK Salonic. Răzvan Lucescu a mărturisit, după partidă, că se gândește permanent șa situația tatălui său.

Ultimele informații despre Mircea Lucescu, aflat în Ucraina

Ultimele informații despre Mircea Lucescu, aflat în Ucraina. Tehnicianul lui Dinamo Kiev rămăsese blocat, ieri, în cantonamentul echipei pe care o antrenează de lângă capitala Ucrainei. Joi dimineața, Rusia a lansat un atac armat asupra statului vecin, bombardând inclusiv obiective militare din apropierea Kievului.

Mircea Lucescu confirma, ieri, pentru Playsport, că se află în cantonamentul echipei sale și că se gândește la un eventual plan de revenire în România.

„Da, sunt la baza echipei. Mă uit și eu la televizor să văd ce se întâmplă și discutăm să vedem ce măsuri luăm. E clar că nu se mai poate discuta despre fotbal în aceste condiții. Ne gândim ce trebuie să facem. Sunt aici atâția oameni în aceeași situație. Nu sunt eu cel mai important. Sigur, suntem îngrijorați, pentru că nimeni nu poate știi ce se întâmplă mai departe, dar nu am hotărât încă nimic”, a declarat Lucescu, în exclusivitate, pentru Playsport.

Ce a vorbit Răzvan, fiul lui, cu el

Mircea Lucescu urma să plece, vineri dimineață, spre România, cu o mașină, conform impresarului Arcadie Zaporojanu.

„Vom pleca de aici cu mașina mea, împreună și cu basarabenii din staff și cu Ognjen Vukojevici, unul dintre secunzi. Dar în niciun caz azi (n.r. – joi), fiindcă e deja foarte târziu. Orașul e sufocat de ambuteiaje, sunt cozi de câte 50 de kilometri la porțile Kievului. Cei care au plecat de dimineață, abia acum reușesc să iasă pe drumurile spre vest.

O să evităm Transnistria și vom merge undeva spre Cernăuți ca să intrăm în țară prin Moldova. Sunt în jur de 550 de kilometri. În condițiile actuale, nimeni nu știe cât am putea face pe drum. Dar nu cred că e periculos în acea direcție”, a spus Arcadie Zaporojanu pentru playsport.ro.

Tot joi seară, în altă parte a Europei, la Salonic, PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, fiul lui Il Luce, obținea o calificare dramatică în optimile Conference League. Elevii tehnicianului român au eliminat-o pe Midtjylland, din Danemarca.  Scorul a fost 2-1 pentru greci, după primele 90 de minute. În condițiile în care danezii câștigaseră prima manșă cu 1-0, s-a ajuns în prelungiri, apoi la lovituri de departajare, regula golurilor în deplasare nemaifiind valabilă.

„Mă gândesc mereu la tatăl meu”

Jucătorii lui Răzvan Lucescu au fost mai lucizi la loviturile de la punctul cu var, printre marcatori numărându-se și Alexandru Mitriță. La finalul partidei, Răzvan Lucescu, vizibil emoționat, a declarat că a vorbit de trei ori cu tatăl său și că, pentru Mircea Lucescu, cel mai important lucru era ca PAOK să se califice.

„Mă gândesc mereu la tatăl meu, care e în Ucraina. Am vorbit de trei ori astăzi (n.r. – ieri) la telefon. Mi-a spus că, pentru el, cel mai important e ca PAOK să se califice: „Învinge pentru mine!”. Asta îl va face să se simtă bine”, a spus antrenorul care a împlinit 53 de ani pe 17 februarie.

Conform ultimelor informații, Mircea Lucescu ar fi plecat, vineri dimineață, spre România, cu o mașină. Anunțul a fost făcut, la Digi24, de Florin Cernat, fost jucător la Dinamo Kiev. Tot vineri, trupele ruse au intrat în Kiev, capitala Ucrainei.