Răzvan Lucescu se compară cu Mourinho și Guardiola după ultima performanță din Arabia Saudită: „Am făcut istorie”

Răzvan Lucescu se compară cu Mourinho și Guardiola după ultima performanță din Arabia Saudită: „Am făcut istorie”
Răzvan Lucescu antrenează în Arabia Saudită, la Al Hilal

Răzvan Lucescu a câștigat sâmbătă seară Cupa Regelui în Arabia Saudită, cu Al Hilal. Este al treilea trofeu pe care îl obține antrenorul român cu formația din Riyadh, după titlul de campion și Liga Campionilor Asiei. Finala Cupei Regelui a disputat-o împotriva rivalei Al Nasr și a reușit să se impună cu 2-1. Hyun Soo Jang a deschis scorul pentru echipa lui Lucescu jr, pentru ca Bafetimbi Gomis să mărească avantajul din lovitură de pedeapsă. Al Nasr a revenit în joc prin reușita lui Ayman Yahya, dar nu a reușit să egaleze.

Extrem de entuziasmat de victoria obținută în finală, Răzvan Lucescu și-a impresionat elevii cu mișcările de dans arăbesc. Iar căpitanul formației sale, Salman Al-Faraj, a vorbit despre calitatea umană a antrenorului român.

Răzvan Lucescu a câștigat Liga Campionilor Asiei în noiembrie 2019, după o finala cu Urawa Red Diamonds, din Japonia

„Nu vreau să spun nimic despre el ca antrenor, dar vreau să spun ceva despre personalitatea lui. E curat în interior. Are inima curată și asta îi apropie pe jucători. Suntem cu toții o echipă!”, a declarat Al Faraj la finalul partidei.

Entuziasmul lui Lucescu jr. s-a făcut vizibil și la conferința de presă după meci. Antrenorul lui Al Hilal s-a comparat cu marii antrenori ai Europei pentru performanța pe care a realizat-o în Asia.

„Sunt extrem de mândru. Am făcut istorie. Nimeni în Arabia Saudită nu a făcut așa ceva. Chiar în lume, puțini au câștigat trei trofee precum cele obținute de noi. Titlul, Champions și Cupa. Mourinho cu Inter, Guardiola cu Barcelona, Bayern și cred că Ghuangzou cu Lippi”, a declarat Răzvan Lucescu la finalul partidei.

Lucescu jr. a fost adus ca antrenor la formația din Riyadh pe 1 iulie 2019. A câștigat campionatul tot în fața celor de la Al Nasr, cu un avans de opt puncte. Iar în actualul sezon este pe locul 2, în spatele celor de la Al Shabab. În noiembrie 2019, Al Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu, învingea pe Urawa Red Diamonds, din Japonia, în finala Ligii Campionilor Asiei. Din actuala ediție a competiției, Al Hilal a fost exclusă încă din faza grupelor. Asta după ce a fost în imposibilitatea de a avea 13 jucători valizi la un meci. La formația lui Lucescu a fost un adevărat focar de coronavirus în urmă cu aproximativ o lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI