Răzvan Lucescu, în cărți pentru echipa națională? Cine a dat fuga până în Grecia să poarte o discuție cu el

Răzvan Lucescu, în cărți pentru echipa națională? Cine a dat fuga până în Grecia să poarte o discuție cu el
Răzvan Lucescu, în cărți pentru echipa națională? Tehnicianul a fost abordat, chiar în Grecia, de șefii FRF

Răzvan Lucescu, în cărți pentru echipa națională? Retragerea lui Mirel Rădoi de pe banca tricolorilor a dat startul unei adevărate „curse” pentru găsirea unui înlocuitor. Pe lista FRF s-ar afla, conform „bursei zvonurilor” mai mulți tehniciani, cu toții români. Singura discuție concretă de până acum a fost cu Gică Hagi. Ea nu s-a materializat din cauza statutului de acționar majoritar al „Regelui” la clubul de Liga 1 pe care-l și antrenează.

Răzvan Lucescu, în cărți pentru echipa națională?

Răzvan Lucescu, în cărți pentru echipa națională? Prima reprezentativă a rămas fără selecționer după retragerea lui Mirel Rădoi de la cârma ei. Cu o altă ratare a calificării la un Mondial, conducătorii FRF încearcă să găsească tehnicianul potrivit pentru următoarele campanii ale tricolorilor.

În vizorul FRF s-ar putea afla, conform presei, nume Victor Pițurcă, Ladislau Boloni, Dan Petrescu Edi Iordănescu sau Adrian Mutu. Deocamdată, singura discuție concretă a fost cea cu Gică Hagi, antrenorul-patron de la Farul Constanța. „Regele” a recunoscut întâlnirea cu Răzvan Burleanu și oferta primită, dar a explciat că statutul de acționar majoritar la clubul de Liga 1 îl pun în imposibilitatea de a prelua naționala.

În urma numeroaselor speculaţii, interpretărilor apărute în mass-media cu privire la postul de selecţioner, doresc să transmit următoarele: Am primit o ofertă din partea preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal pentru postul de selecţioner al Naţionalei României, dar, chiar dacă mi-am dorit, acest lucru nu este posibil atâta timp cât sunt acţionar majoritar la un club din Liga I, nu aşa cum s-a speculat că am refuzat!”, a transmis Gică Hagi într-un comunicat.

Cine a dat fuga până în Grecia să poarte o discuție cu el

Marea bombă a venit marți, când Playsport a dezvăluit că Răzvan Burleanu, președintele FRF și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al federației, au zburat până la Salonic, în Grecia. Motivul: o întâlnire cu Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK. Cei trei au fost surprinși de Playsport luând împreună masa la restaurantul 7 Thalasses.

Inițiativa federalilor este cu atât mai surprinzătoare, cu cât, detaliile contractului lui Răzvan Lucescu la PAOK fc aproape imposibilă plecarea acestuia de la club. Tehnicianul de 52 de ani are un salariu anual de 1,85 milioane de euro, dar și o clauză de reziliere de 7 milioane de euro. Lucescu a revenit la PAOK la 2 ani după ce a realizat senzaționalul event cupă-campionat, în 2019.

Răzvan Lucescu a mai antrenat echipa națională între 2009-2011, lăsând echipa aproape ieșită din lupta pentru calificarea la Euro 2012. La ora actuală. PAOK nu trece printr-o perioadă foarte fastă. În etapa trecută, echipa lui Răzvan Lucescu a fost învinsă, rușinos, de ultima clasată, Atromitos. Joi, formația patronată de Ivan Savvidis o va întâlni pe Slovan Bratislava în grupele Conference League.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI