Răzvan Burleanu, reales președinte al FRF. „Scorul” zdrobitor cu care a câștigat al treilea mandat FOTO

Răzvan Burleanu, reales președinte al FRF. „Scorul” zdrobitor cu care a câștigat al treilea mandat FOTO
Răzvan Burleanu a fost ales pentru cel de-al treilea mandat în fruntea Federației Române de Fotbal, într-o ședință ținută pe Arena Națională

Răzvan Burleanu, reales președinte al FRF. Marți, Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal a avut de făcut o simplă confirmare. Fără contracandidat, lui Răzvan Burleanu i s-a încredințat, prin votul membrilor afiliați, cel de-al treilea mandat în fruntea fotbalului românesc. Răzvan Burleanu a înregistrat o victorie fără emoții, cu un „scor” demn de Cartea Recordurilor.

Răzvan Burleanu, reales președinte al FRF

Răzvan Burleanu, reales președinte al FRF. Adunarea Generală a federației, strânsă într-o locație inedită – Arena Națională – a consfințit alegerea pentru cel de-al treilea mandat consecutiv a lui Burleanu. Vechiul și noul șef de la Casa Fotbalului a fost singurul candidat, în contextul în care lui Sorin Răducanu (59 de ani) și Gabriel Barbu (64 de ani), au fost respinse de Comisia de validare a dosarelor de candidatură.

„Vă mulțumesc foarte mult. Este un moment foarte emoționant pentru mine. Vă mulțumesc pentru încredere și pentru această sursă de prietenie. Asta îmi dă energie. Energia de a continua pe drumul integrității, corectitudinii și al transparenței, energia de a trece peste criticile nefondate și de a lupta pentru cel mai important lucru câștigat în acești 8 ani: o competiție corectă”, a spus Răzvan Burleanu după validarea rezultatelor, conform gsp.ro.

„Scorul” zdrobitor cu care a câștigat al treilea mandat

Răzvan Burleanu (37 de ani) a înregistrat un „scor” zdrobitor, toți cei 272 de delegați aflați la ședință votând pentru el. Nu a fost nici măcar o abținere. Burleanu a fost ales prima oară, în martie 2014, după ce Mircea Sandu s-a retras din poziția pe care o ocupa încă din 1990.

El i-a învins, acum 8 ani, pe Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Sorin Răducanu și Marcel Pușcaș. Dar victoria sa a fost posibilă doar în contextul condamnării lui Gică Popescu, marele favorit, în „Dosarul Transferurilor”, cu doar o zi înaintea alegerilor.

În 2018, Burleanu a triumfat din nou, de data aceea în competiție cu Ionuț Lupescu, fost component al Generației de Aur. Ascensiunea lui Burleanu a fost pusă pe seama sprijinului acordat de oamenii politici, după cum declara Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste.

„Burleanu este pus de oameni politici și de servicii, nu are niciun fel de rezultat. E tare Dâncu (n.r. – Vasile Dâncu, actualul ministru al Apărării) acolo, este apropiat serviciilor și nu se atinge nimeni de Burleanu. Nici Biden (n.r. – Joe Biden, președintele SUA) nu-l învinge pe Burleanu. Nu îl bate nimeni. Tot Coldea și ăștia îl țin. Grupul de la Cluj este foarte tare”, a declarat Dumitru Dragomir la Realitatea PLUS, la începutul acestui an.

Nu exclude varianta unui al patrulea mandat

Răzvan Burleanu era sigur de câștigarea celui de-al treilea mandat. Conform Statutului FRF, acesta ar trebui să fie și ultimul. Înainte de alegerile din 2014, el promitea că va limita numărul de mandate la două. Între timp, pare că s-a răzgândit, el neexcluzând posibilitatea unui al patrulea mandat.

„Sunt convins că voi avea al treilea mandat. În ceea ce privește lipsa unui contracandidat, cu siguranță mi-aș fi dorit. Există termen suficient de înscriere. Probabil mesajul pe care fotbalul românesc vrea să-l transmită este unul de unitate.

Conform statutului Federației Române de Fotbal, avem o limită de trei mandate. Statutul poate fi schimbat doar cu acordul membrilor afiliați. Pentru mine este cel de-al treilea mandat. Dacă membrii afiliați vor considera cu totul altceva, atunci va trebui să stăm de vorbă”, declara Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă de luna trecută.

Echipa lui Burleanu a rămas neschimbată, cu Mihai Stoichită, director tehnic, Octavian Goga, vicepreședinte și Gino Iorgulescu, șeful LPF, prim vicepreședinte. Din partea cluburilor din Liga 1 au primit mandat de reprezentanți Daniel Niculae și Valeriu Argăseală, președinții de la Rapid, respectiv, FCSB.