03 dec. 2019 | 17:14

Motivul absurd pentru care FRF nu l-a invitat pe Gică Hagi la tragerea la sorți Euro 2020. Mesajul lui Răzvan Burleanu

Știri generale
Motivul absurd pentru care FRF nu l-a invitat pe Gică Hagi la tragerea la sorți Euro 2020. Mesajul lui Răzvan Burleanu
Reacția lui Răzvan Burleanu, după ce FRF nu l-a invitat pe Hagi la tragerea la sorți a grupelor Euro 2020

Federația Română de Fotbal (FRF) a fost criticată dur pentru că nu l-a invitat pe Gică Hagi la evenimentul organizat la Romexpo, în cadrul căruia s-au tras la sorți grupele pentru Euro 2020. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și-a cerut scuze public, precizând că oficialii pur și simplu au uitat de Hagi.

Reacția lui Răzvan Burleanu, după ce FRF nu l-a invitat pe Hagi la tragerea la sorți a grupelor Euro 2020

Răzvan Burleanu a reacționat printr-o scrisoare deschisă, după ce FRF a fost criticată pentru că nu l-a invitat pe Gică Hagi la tragerea la sorți a grupelor Euro 2020.

„Stimate Domnule Gheorghe Hagi,

Încep această scrisoare prin a vă adresa scuzele mele personale și ale Federației Române de Fotbal pentru supărarea pe care ați trăit-o din cauza neinvitării dumneavoastră la Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 din 30 noiembrie, de la București, eveniment organizat de UEFA.

Vă asigur că nu am avut niciun moment intenția de a vă exclude din rândul invitaților la evenimentul UEFA. Procesul de invitare a fost unul care trebuia să răspundă unor criterii pentru un eveniment non-sportiv și, pur și simplu, nu am avut inspirația să trecem dincolo de acestea și să vă invităm ca personalitate aparte. Regretăm acest fapt.

Delegațiile țărilor participante la EURO 2020 au fost formate din președinte, secretar general, selecționer, team manager și ofițer de presă. Nicio țară participantă nu a avut în delegație legende ale fotbalului lor. Ca echipă necalificată, dar totuși gazdă, am încercat să păstrăm acest format, cu mici adăugiri din zona non-sportivă a celor care se ocupă de organizarea EURO 2020 la București. Repet, aceasta nu este o scuză pentru neinvitarea dumneavoastră cu statut special, ci doar vreau să vă descriu o realitatea de care am ținut seamă.

Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu

Domnule Hagi,

Sper că sunteți convins de prețuirea pe care FRF v-o poartă și pe care a demonstrat-o de multe ori prin recunoașterea meritelor dumneavoastră și a contribuției pe care o aveți la dezvoltarea fotbalului românesc. O dovadă în plus a acestei aprecieri este faptul că, în vara anului 2018, FRF v-a propus să deveniți Ambasador al EURO 2020 la București. Am înțeles explicația dumneavoastră că vă dedicați cel mai mult timp activității la ”Viitorul” și nu aveți timp de festivități.

Aș vrea să vă risipesc și eventualele supărări că UEFA nu v-a invitat la acest eveniment. După cum a precizat Secretarul general adjunct Giorgio Marchetti, UEFA a decis un format special pentru această ediție aniversară, invitând la Tragerea la sorți reprezentanți ai națiunilor câștigătoare ale Campionatului European de-a lungul ultimilor 60 de ani. Iar Trofeul Delaunay a fost prezentat de doi fotbaliști care l-au ridicat deasupra capului la ultima ediție, așa cum este uzanța la tragerile la sorți ale EURO.

În încheiere, doresc să vă asigur în continuare de tot respectul meu și să vă anunț că Federația Română de Fotbal are deja în plan să onoreze figurile emblematice ale fotbalului românesc, prin invitarea specială la momentele cele mai importante ale EURO 2020, și anume meciurile găzduite de Arena Națională.

Cu considerație, Răzvan Burleanu.”

Gică Hagi

Gică Hagi

Gică Hagi s-a arătat nemulțumit, după meciul FC Botoșani – Viitorul Constanța, scor 1-0, că FRF nu l-a invitat la tragerea la sorți a grupelor Euro 2020.

„Vi s-a interzis să mă întrebați de ce n-am fost invitat la tragerea la sorți? Da, e adevărat, n-am fost invitat. Dar nici nu era obligatoriu. Fiecare gândește ce vrea, face ce vrea. Întrebați-i pe cei de la Federație de ce nu m-au chemat! Nu mă simt afectat, eu mă simt mândru că am jucat pentru România. Pur și simplu n-am fost invitat. Eu voi produce jucători pentru România, asta e menirea mea. Restul contează mai puțin”, a spus Hagi la conferința de presă.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro