Razii pe șoselele din România. Sute de amenzi pentru șoferi, ce se întâmplă pe străzi

Razii pe șoselele din România. Sute de amenzi pentru șoferi, ce se întâmplă pe străzi
Razii pe soselele din Romania. Sute de amenzi pentru soferi, ce se intampla pe strazi

Perioada concediilor de vară vine și cu vești proaste pentru șoferi. Străzile României sunt împânzite de radare și polițiștii dau amenzi pe bandă rulantă. Numai ieri (n.r. – marți, 10 august), s-au dat aproape 900 de amenzi, în doar două ore! Cele mai multe sancțiuni contravenționale sunt aplicate pentru depășirea vitezei legale de deplasare.

Șoferii români, amendați sau lăsați fără permis de conducere

Zilnic, pe șoselele din România au loc razii ale polițiștilor. În luna august, sunt și mai multe controale rutiere, deoarece este perioada cea mai aglomerată din an, când românii pleacă în concedii în țară sau în străinătate.

Viteza peste limita legală, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau trecerea pe roșu sunt doar câteva dintre cauzele pentru care oamenii legii împart zilnic sute de sancțiuni contravenționale.

Unde s-au dat cele mai multe amenzi

Sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au loc, în aceste zile, mai multe razii pe drumurile principale din țară. Doar ieri, în județul Alba, în numai două ore, polițiștii au amendat nu mai puțin de 326 de șoferi. 15 conducători auto au rămas fără permis, iar opt certificate de înmatriculare au fost retrase.

Într-un alt județ, de această dată în Bihor, oamenii legii au sancționat 169 de șoferi care nu au respectat legislația rutieră. Ieri, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 74.545 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, în județul Bihor s-au reținut 21 de permise de conducere și șase certificate de înmatriculare.

Situația în județele din România

În județul Hunedoara, agenții rutieri au aplicat, în câteva ore, 181 de sancțiuni șoferilor prea grăbiți în trafic, care nu au respectat regimul de viteză legal.

De marți, 21 de șoferi au devenit pietoni din mai multe cauze. Spre exemplu, 13 permise de conducere au fost reținute pentru depășirea vitezei legal stabilite cu mai mult de 50 km/h, iar trei șoferi au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor. Totodată, cinci conducători auto nu mai au certificate de înmatriculare.

În județul Brașov, o zonă frecventată de șoferii români, oamenii legii au stat cu radarele pe D1, în sistem cascadă. Au fost folosite două cinemometre TruCam, trei aparate Autovision, aparatele DrugTest și alcooltestul. Ca urmare a sistemului folosit, polițiștii brașoveni au aplicat aproximativ 60 de amenzi. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale este de peste 21.300 de lei. Cinci șoferi au rămas și fără permisul de conducere. În perioada următoare, vor rămâne doar pietoni.

Miercuri, 11 august, oamenii legii supraveghează județele Timiș, Olt, Dâmbovița și Hunedoara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI