10 aug. 2021 | 20:17

Ce a descoperit Poliția Română în portbagajul unui șofer. Atenție mare, să nu faceți această greșeală majoră!

News
Ce a descoperit Poliția Română în portbagajul unui șofer. Atenție mare, să nu faceți această greșeală majoră!
Responsabilitatea părinților atunci când se află în trafic

Responsabilitatea în trafic nu înseamnă doar să fi atent la ceilalți participanți la trafic. Înseamnă, în același timp, și asigurarea unei călătorii în condiții de securitate și a membrilor familiei, și mai ales când vine vorba de copii. Un caz, mai puțin responsabil, a fost descoperit de Poliția Rutieră zilele acestea, caz în care erau implicați și trei minori.

Responsabilitatea părinților atunci când se află în trafic

Când vine vorba de traficul rutier, toți știm în ce condiții se desfășoară în România. Indiferent că vorbim de localități, sau drumuri naționale, trebuie să fim foarte atenți când vine vorba de condus, dar și de ceilalți șoferi din trafic. O parte a responsabilității în trafic constă și în asigurarea în condiții de securitate a transportului membrilor familiei.

În Codul Rutier sunt specificate clar care sunt condițiile, mai ales atunci când vine vorba de minori. Este obligatoriu ca pe bancheta din spate a mașinii să existe cel puțin un scaun de protecție pentru minori. Se pare că în cazul despre care relatăm, șoferul a considerat că nu este necesar niciun astfel de scaun.

Copii minori găsiți în portbagajul mașinii

Cei de la Poliția Rutieră, în urma unui control de rutină, au descoperit în mașina unui român trei minori transportați direct în portbagajul mașinii. De altfel individul a fost amendat pentru încălcarea legislației și a fost dat exemplu pe pagina de Facebook a Poliției Române.

„Oameni buni, Luați această imagine ca exemplu de: AȘA NUUn copil nu este un bagaj pe care să îl așezi în mașină, după ce ai terminat cumpărăturile!

Locul unui copil este într-un scaun special, care trebuie să fie montat pe bancheta din spate.”, au scris cei de la Poliția Română pe pagina de Facebook.

Reacțiile inernauților nu s-au lăsat așteptate la postarea de pe Facebook, mulți criticând dur metoda șoferului de a-și transporta copii în portbgajul mașinii.

Din păcate genul acesta de situații nu sunt singulare. Un alt caz descoperit de polițiști a avut loc pe Autostrada Soarelui, pe drumul spre mare. În cest caz, șoferul a decis să-și umple bancheta din spate cu bagaje, iar minorul a fost îndesat în portbagajul mașinii printre alte câteva geamantane. Și în primul caz, dar și în al doilea, părinții iresponsabili au fost pasibili de amenzi cuprinse între 800 și 1.100 de lei, dar și puncte de amendă.

România ocupă un loc rușinos în statisticile europene, dacă e să vorbim despre accidentele rutiere și încălcările frecvente ale legislației în vigoare, din păcate.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro